Φρίκη! Ομαδικούς τάφους βρήκαν οι Ουκρανοί στο Ιζιούμ

Ανακαλύφθηκαν περισσότερα από 440 πτώματα, τα περισσότερα αμάχων, ενώ εντοπίστηκαν και δέκα θάλαμοι βασανιστηρίων

Must Read

Ομαδικούς τάφους με θύματα αμάχους που έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ρωσικών δυνάμεων καταγγέλλει το Κίεβο. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι στο Ιζιούμ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακαλύφθηκε «ομαδικός τάφος» με περισσότερα από 440 πτώματα.

Πρόκειται για την πόλη που ανακατέλαβε προ ημερών ο ουκρανικός στρατός, μετά την πρόσφατη αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει στην περιφέρεια του Χαρκόβου. Ο Ζελένσκι συνέκρινε τον ομαδικό τάφο που βρέθηκε στα ανατολικά με αυτό που συνέβη στην Μπούτσα: «Η Ρωσία αφήνει πίσω της τον θάνατο παντού και πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη».

«Στην περιοχή έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες. Περισσότερες πληροφορίες -σαφείς, επαληθεύσιμες πληροφορίες- θα πρέπει να είναι διαθέσιμες αύριο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ την ίδια στιγμή δέκα θάλαμοι βασανιστηρίων ανακαλύφθηκαν σε περιοχές κοντά στην περιφέρεια του Χαρκόβου.

Συγχρόνως, στην ανατολική Ουκρανία σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στα γραφεία τους ο γενικός εισαγγελέας της υποστηριζόμενης από τη Μόσχα αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ (LPR) και ο αναπληρωτής του, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. «Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο γενικός εισαγγελέας της LPR Σεργκέι Γκορένκο υπέκυψε στα τραύματά του ως αποτέλεσμα μιας έκρηξης που σημειώθηκε στο γραφείο του», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Στις εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο αναφέρθηκε χθες και ο Γενς Στόλτενμπεργκ. «Η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στις ρωσικές ήταν πολύ αποτελεσματική», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του NATO, αν και προειδοποίησε, μιλώντας στο BBC, ότι «ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος πως ο πόλεμος θα τραβήξει σε διάρκεια, καθώς η αντεπίθεση αυτή δεν σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του πολέμου».

Από τη Σαμαρκάνδη, πάντως, όπου βρίσκεται ο Πούτιν για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, εξήγησε, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, πως «θέλουμε όλο αυτό (ο πόλεμος στην Ουκρανία) να τελειώσει το συντομότερο δυνατό».

Φον ντερ Λάιεν: Υπεύθυνος για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου ο Πούτιν

Τέλος, την Παρασκευή, σε συνέντευξή της στην «Bild», η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε πως «η Κομισιόν θα είναι στο πλευρό της Ουκρανίας», με την πρόεδρο της Επιτροπής να υπογραμμίζει πως θεωρεί τον Πούτιν υπεύθυνο για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Η ίδια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθεί ο Πούτιν στο εδώλιο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου. «Ο Πούτιν πρέπει να χάσει αυτόν τον πόλεμο», είπε και πρόσθεσε ότι «αν οι Ουκρανοί λένε ότι χρειάζονται άρματα μάχης, τότε θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη και να τους τα παραδώσουμε. Η Ουκρανία ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται για να προστατεύσει τη ζωή των πολιτών της και να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This