«Μη, μη, μη»: Η προειδοποίηση Μπάιντεν σε Πούτιν για πιθανή χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS και θα προβληθεί την Κυριακή

Must Read

Προ ημερών η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό και να τον βοηθήσει να διατηρήσει τη δυναμική του απέναντι στη Ρωσία.

Σε συνέντεξη που παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος στην εκπομπή “60 Minutes” του CBS και αναμένεται να προβληθεί, μίλησε για τις πρόσφατες επιτυχίες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης αλλά και για τους κινδύνους που μπορεί αυτές να επιφέρουν.

«Καθώς η Ουκρανία πετυχαίνει στο πεδίο της μάχης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έρχεται σε δύσκολη θέση και στριμώχνεται στη γωνία», είπε ο δημοσιόγραφος στον Μπάιντεν. «Και αναρωτιέμαι, κ. Πρόεδρε, τι θα του λέγατε αν σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει χημικά ή τακτικά πυρηνικά όπλα» συνέχισε.

«Μην το κάνεις. Μη. Μη. Θα αλλάξεις το πρόσωπο του πολέμου σε σχέση με οτιδήποτε άλλο ακολούθησε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», απάντησε ο Μπάιντεν.

Ερωτηθείς ποιες θα ήταν οι συνέπειες αν ο Πούτιν ξεπερνούσε αυτή την κόκκινη γραμμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν απάντησε με λεπτομέρειες.

«Νομίζετε ότι θα σας έλεγα αν ήξερα ακριβώς ποιες θα ήταν; Φυσικά, δεν πρόκειται να σας πω. Θα έχει, όμως, συνέπειες», είπε ο Μπάιντεν. «Θα γίνουν περισσότερο παρίας στον κόσμο από ό,τι ήταν οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Και ανάλογα με την έκταση των πράξεών του θα καθοριστεί η αντίδραση που θα υπάρξει» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This