Εξαρθρώθηκε δουλεμπορικό κύκλωμα Τούρκων με ιδιωτικά αεροσκάφη και πλαστά διπλωματικά διαβατήρια!

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε έπειτα από συνεργασία των διωκτικών αρχών αρκετών χωρών – όχι φυσικά της Τουρκίας!

Must Read

Έως 20 000 ευρώ για θέση σε ιδιωτικό αεροσκάφος, έδιναν στους τούρκους δουλέμπορους, εξασφαλίζοντας παράλληλα πλαστά διπλωματικά διαβατήρια και πλήρη ασυλία εντός του τουρκικού κράτους.

Οι μετανάστες, κυρίως Ιρακινοί και Ιρανοί κουρδικής καταγωγής, επιβιβάστηκαν σε ιδιωτικά αεροσκάφη στην Τουρκία με πλαστά διπλωματικά διαβατήρια. Ωστόσο δεν έφτασαν ποτέ, στους επίσημους προορισμούς των ταξιδιών (συνήθως η Καραϊβική). Κατά τη διάρκεια των στάσεων σε διάφορα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων της Αυστρίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι μετανάστες εγκατέλειψαν το αεροπλάνο, κατέστρεψαν τα πλαστά διαβατήριά τους και ζήτησαν συστηματικά άσυλο.

Πιστεύεται ότι, μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον πέντε δουλεμπορικές επιχειρήσεις σε πέντε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, έγιναν αρκετά σχέδια για την πραγματοποίηση και άλλων τέτοιων επιχειρήσεων. Εκτός από το δουλεμπόριο μεταναστών και την πλαστογράφηση εγγράφων, η ομάδα οργανωμένου εγκλήματος είναι επίσης ύποπτη για την έκδοση ψευδών επιταγών και την εξαπάτηση αεροπορικών εταιρειών σε μια προσπάθεια να φτιάξει δικό της στόλο. Οι ύποπτοι φέρονται επίσης να εξαπάτησαν ξενοδοχεία μη πληρώνοντας τα τιμολόγια.

Η διακρατική επιχείρηση έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου και οδήγησε σε:

5 συλλήψεις (2 στο Βέλγιο και 3 στην Ιταλία)
7 έρευνες σε σπίτια (1 στο Βέλγιο και 6 στην Ιταλία)
Κατασχέσεις 2 αεροσκαφών, 80.000 ευρώ μετρητά, 1 αυτοκίνητο υψηλών προδιαγραφών, ηλεκτρονικός εξοπλισμός και εξοπλισμός για πλαστογράφηση εγγράφων ταυτότητας (εκτυπωτές καρτών, παραβόλων, ολογράμματα και λευκές πλαστικές κάρτες)
173.000 ευρώ στην Ιταλία

Η Eurojust υποστήριξε τις αρχές που εμπλέκονται στη σύσταση και τη χρηματοδότηση μιας κοινής ομάδας έρευνας (ΚΟΕ) τον Ιούνιο του 2021. Ο Οργανισμός φιλοξένησε επίσης τέσσερις συντονιστικές συναντήσεις για τη διευκόλυνση της δικαστικής συνεργασίας και την παροχή υποστήριξης στις συντονισμένες ερευνητικές προσπάθειες.

Η Europol έδωσε προτεραιότητα στην υπόθεση σε πρώιμο στάδιο, τοποθετώντας έναν ειδικό αναλυτή για να υποστηρίξει τις εθνικές έρευνες για τον εντοπισμό των μελών του εγκληματικού δικτύου και την εξάρθρωση του. Η Europol διευκόλυνε την ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών και παρείχε οικονομική υποστήριξη. Την ημέρα της δράσης, η Europol ενεργοποίησε έναν εικονικό σταθμό διοίκησης για να διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Η Europol απέστειλε επίσης τρεις αναλυτές – έναν στο Βέλγιο και δύο στην Ιταλία – για να διασταυρώσουν τις επιχειρησιακές πληροφορίες με τις βάσεις δεδομένων της Europol και έτσι παρείχε περαιτέρω στοιχεία έρευνας στις συμμετέχουσες εθνικές αρχές επιβολής του νόμου.

Κατά τα άλλα, η Τουρκία που υποθάλπει όλες αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες, συνεχίζει να θεωρείται σύμμαχος της Δύσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This