Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακόμη και σε κινηματογραφικές αίθουσες θα προβληθεί η κηδεία της!

Για την προβολή της τελετής έχουν στηθεί γιγαντοοθόνες σε πάρκα, πλατείες και καθεδρικούς ναούς

Must Read

Σε 125 κινηματογράφους σε ολόκληρη τη Βρετανία θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση αύριο Δευτέρα η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, όπως ανακοινώθηκε χθες Σάββατο από το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας.

Η είσοδος στους κινηματογράφους για την προβολή της κηδείας της Ελισάβετ στο Αββαείο του Γουέστμινστερ θα είναι, φυσικά, δωρεάν, αν και οι περισσότερες θέσεις είναι ήδη κλεισμένες από την Πέμπτη. Για την προβολή της τελετής, πάντως, έχουν στηθεί γιγαντοοθόνες σε πάρκα, πλατείες και καθεδρικούς ναούς.

Τόσο η κηδεία της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας, η οποία στις 8 Σεπτεμβρίου άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών, όσο και η πομπή που θα ακολουθήσει θα μεταδοθούν ζωντανά από τα δίκτυα ΒBC, ITV και Sky. Για την περίσταση το «παρών» θα δώσουν βασιλείς, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι από ολόκληρο τον κόσμο.

Η κυβέρνηση κήρυξε αργία τη Δευτέρα, με την κηδεία της Ελισάβετ να αναμένεται να προσελκύσει μεγαλύτερο πλήθος από ό,τι τα περισσότερα σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης βρετανικής ιστορίας, όπως η κηδεία της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου το 2012 ή, ακόμη, και οι βασιλικοί γάμοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This