«Φιλί ζωής» 14.000.000 ευρώ στη «Liberation» από Τσέχο μεγιστάνα της ενέργειας!

Must Read

«Σωσίβιο» ετοιμάζεται να ρίξει στη γαλλική εφημερίδα «Liberation» τσέχικος ενημερωτικός όμιλος, καθώς σκοπεύει να της καταβάλει δάνειο συνολικού ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό αναφέρει σε σημερινό ρεπορτάζ της η -επίσης γαλλική- εφημερίδα «Le Monde», εμμέσως μέτοχος της οποίας, όπως και της «Liberation», είναι ο… γενναιόδωρος δισεκατομμυριούχος Τσέχος επιχειρηματίας Ντάνιελ Κρετίνσκι, ιδιοκτήτης του ομίλου μέσων ενημέρωσης Czech Media Invest (CMI).

https://twitter.com/RegineValsot/status/1572240193666818049

Ειδικότερα, ο όμιλος του Τσέχου μεγιστάνα του τομέα της ενέργειας «θα εγγραφεί σε ένα ομόλογο για μέγιστο ποσό 14 εκατομμυρίων ευρώ, πληρωτέο σε τέσσερα χρόνια, που θα εκδοθεί από την Independent Press SAS, ιδιοκτήτρια της “Liberation», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο διαχειριστής της, Ντενί Ολιβέν.

«Αν και έχουμε μειώσει στο μισό τις απώλειες της εφημερίδας το 2021 και σχεδόν κατά 25% στα τέλη Αυγούστου 2022, χρειαζόμαστε ακόμα χρήματα για να στηρίξουμε την επιστροφή μας στην ισορροπία, που έχει προγραμματιστεί για το 2026», προσθέτει ο Ολιβέν, σημειώνοντας πως το 2021 οι απώλειες της εφημερίδας ανήλθαν σε 7,9 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 12 εκατομμυρίων το 2020.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This