Ιταλικές εκλογές: Η Μελόνι κόβει πρώτη το νήμα, με βάση τα exit polls!

Θα αποτελέσει την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της Ιταλίας!

Must Read

Οι Κεντροδεξιοί προηγούνται στα exit polls, με την ακροδεξιά παράταξη «Fratelli d’ Italia» (Αδέλφια της Ιταλίας) να αναδεικνύεται, μέχρι στιγμής, πρώτο κόμμα, κάτι που σημαίνει πως, εκτός σοβαρού απροόπτου, η 45χρονη Τζόρτζια Μελόνι θα αποτελέσει την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της Ιταλίας!

Οι κάλπες των ιταλικών γενικών εκλογών έκλεισαν στις 11 η ώρα Ιταλίας, και σύμφωνα με τα πρώτα exit poll της δημοσκοπικής εταιρίας Consorzio Opinio Italia, τα οποία μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, η εκτίμηση ψήφου έχει ως εξής:

  • «Aδέλφια της Ιταλίας» 24%
  • Δημοκρατικό Κόμμα 19%
  • «Κίνημα Πέντε Αστέρων» 15,5%
  • «Λέγκα του Βορρά» (του Ματέο Σαλβίνι) 10,5 %
  • «Φόρτσα Ιτάλια» (του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) 7%
  • Κεντρώα Συμμαχία Ρέντσι – Καλέντα 7,5%
  • Ιταλική Αριστερά- Oικολόγοι 4 %
  • «Περισσότερη Ευρώπη» 1,5 %

Σε ό,τι αφορά στην κατανομή εδρών στη Βουλή, τα exit poll δίνουν 242 έδρες στην κεντροδεξιά, 88 έδρες στην κεντροαριστερά, 46 στο «Κίνημα Πέντε Αστέρων», ενώ 20 έδρες εξασφαλίζει ο κεντρώος Πόλος των Ρέντσι – Καλέντα. Στη Γερουσία 121 έδρες θα έχει η συντηρητική συμμαχία, 43 η κεντροαριστερά, 24 τα Πέντε Αστέρια και 8 η κεντρώα παράταξη.




Εάν τα πράγματα δεν διαφοροποιηθούν αισθητά στην επίσημη καταμέτρηση των ψήφων σε εθνικό επίπεδο, τότε για πρώτη φορά στη χώρα -την τρίτη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ιδρυτικό μέλος της- θα αναλάβει την εξουσία η πλέον ακροδεξιά κυβέρνηση στη μεταπολεμική ιστορία της. Θα πρόκειται για μία ακροδεξιά συμμαχία, με το κόμμα της Μελόνι να συνεργάζεται με το «ευρωσκεπτικιστικό», επίσης ακροδεξιό κόμμα «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι και τη δεξιά «Forza Italia», του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η προσέλευση στις κάλπες ήταν πολύ χαμηλότερη από άλλες αναμετρήσεις, με το Υπουργείο Εσωτερικών να ανακοινώνει ότι στις κάλπες προσήλθε το 64,7% των εκλογέων, με τη χώρα να εμφανίζει δύο πρόσωπα: υψηλή προσέλευση στα βόρεια, χαμηλότερη στον νότο της χώρας. Κατά τις 3 το πρωί, εξάλλου, θα έχουμε και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Η Τζόρτζια Μελόνι, η οποία ψήφισε λίγο πριν από το κλείσιμο των καλπών σε εκλογικό τμήμα σε σχολείο της Ρώμης, αναμένεται να συναντήσει την υπόλοιπη ομάδα του κόμματός της για ένα πάρτι νίκης στο ξενοδοχείο Parco Dei Principi, όπου την περιμένει πλήθος κόσμου και περίπου 400 δημοσιογράφοι.

https://twitter.com/UltraDane/status/1574156387650715648

  • Δείτε ζωντανή εικόνα από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» στη Ρώμη:

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This