Η Ινδία εξοπλίζει την Αρμενία!

Το είπαν και το έκαναν!

Must Read

Η Ινδία θα εξάγει στην Αρμενία πυραύλους, ρουκέτες και πυρομαχικά αξίας άνω των 245 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για μία συμφωνία – μαμούθ που έρχεται σε συνέχεια των θερμών δηλώσεων της Ινδίας η οποία κατακεραύνωσε την γενοκτόνο πολιτική του Αζερμπαϊτζάν.

Πρόκειται για συμφωνία που έγινε από Κυβέρνηση προς Κυβέρνηση που χρησιμοποιήθηκε για την υπογραφή ορισμένων άλλων συμβάσεων για την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών από την Αρμενία.

Το ισχυρό όπλο έχει σχεδιαστεί από τον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης της Ινδίας (DRDO) και κατασκευάζεται από εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Ο Στρατός έδωσε πρόσφατα παραγγελίες για έξι επιπλέον Πυραυλικά συστήματα και δοκιμάζει επίσης πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Η Ινδία θα προμηθεύσει επίσης αντιαρματικούς πυραύλους καθώς και σειρά πυρομαχικών στην Αρμενία στο πλαίσιο της συμφωνίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που οπλικά συστήματα εξάγονται στην Αρμενία.

Το 2020, η Ινδία κέρδισε ανταγωνιστές από την περιοχή για να προμηθεύσει τέσσερα ραντάρ Swathi στη χώρα.

Σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ινδικού Στρατού, αυτά τα ραντάρ χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση εισερχόμενων βλημάτων πυροβολικού, όλμους και ρουκέτες και δίνουν μια ακριβή τοποθεσία των εχθρικών εκτοξευτών και θέσεων. Τα ραντάρ έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία τόσο στα σύνορα του Πακιστάν όσο και της Κίνας.
Η Ινδία καταβάλλει εστιασμένες προσπάθειες για να αυξήσει τις εξαγωγές άμυνας. Τα πυραυλικά συστήματα που αποκτά τώρα η Αρμενία, συνεργάζονται άψογα με τα συγκεκριμένα ραντάρ.

Μένει να αποδειχθεί εάν θα αποδειχθούν αποτελεσματικά και για τα τούρκικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι ηρωικοί Αρμένιοι μαχητές στον πρόσφατο πόλεμο.

Παράλληλα, η αμυντική συμφωνία Ινδίας – Αρμενίας θα διευρυνθεί σε πολλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This