Το ΝΑΤΟ ισχυρίζεται ότι ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο απέπλευσε από τη βάση του

Το θεώρησαν ύποπτο και για την δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream

Must Read

Συναγερμός έχει σημάνει στο ΝΑΤΟ για το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod, με τη συμμαχία να προειδοποιεί τα μέλη του αναφέροντας ότι «ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να έχει αναδιατάξει ένα γιγάντιο πυρηνικό υποβρύχιο με τα τελευταία του όπλα».

Η προειδοποίηση δημοσιεύτηκε στην ιταλική La Repubblica το Σαββατοκύριακο και αναφέρει ότι το Belgorod εξαφανίστηκε από την έδρα του στον Αρκτικό Κύκλο και μπορεί να είναι καθ’ οδόν προς τη Θάλασσα Κάρα, για να δοκιμάσει την πυρηνική κεφαλή «Poseidon».

Πρόκειται για υποβρύχιο, που σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να διανύσει μεγάλες αποστάσεις υποβρύχια, ενώ εάν εκραγεί, μπορεί να προκαλέσει ένα πυρηνικό τσουνάμι 500 μέτρων! Να σημειωθεί ότι το Belgorod, ένα από τα μεγαλύτερα υποβρύχια στον κόσμο, έχει θεωρηθεί ύποπτο για την δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream, καθώς διαθέτει μίνι-υποβρύχια για επιθέσεις σε υποβρύχιες υποδομές. Πάντως αυτό το σενάριο φαντάζει κάτι παραπάνω από απίθανο, καθώς ένα τέτοιο υποβρύχιο μήκους 180 μέτρων, δεν είναι δυνατόν να περάσει απαρατήρητο στη Βαλτική.

Το υποβρύχιο Belgorod βρίσκεται σε λειτουργία από τον Ιούλιο και η πυρηνική κεφαλή «Poseidon» είναι ένα από τα τέσσερα όπλα επόμενης γενιάς που ανακοίνωσε ο Πούτιν το 2018 και δεν δοκιμάστηκε ποτέ λόγω των διεθνών απαγορεύσεων για τη δοκιμή πυρηνικών όπλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This