Επιβεβαιώνουν οι ΗΠΑ το χτύπημα στη Συρία

Δεν κάνουν όμως λόγο για εμπλοκή με το συριακό στρατό

Must Read

Το υπουργείο άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών με επίσημη ανακοίνωση, επιβεβαιώνει το χτύπημα σε χωριό της Βόρειας Συρίας, στην περιοχή του Καμισλί. Υποστηρίζει όμως ότι στόχος ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του ισλαμικού κράτους και δεν κάνει καμία μνεία σε εμπλοκή με τον στρατό της Συρίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν επιδιώκει να ανοίξει νέο μέτωπο απέναντι στη Ρωσία, καθώς με την επίσημη δήλωση αποκλιμακώνει την ένταση που είχε δημιουργηθεί.

«Χθες το βράδυ, οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ πραγματοποίησαν επιδρομή με ελικόπτερο στη βορειοανατολική Συρία, κοντά στο χωριό Qamishli, με στόχο τον Rakkan Wahid al-Shammri, έναν αξιωματούχο του ISIS γνωστό ότι διευκολύνει το λαθρεμπόριο όπλων και μαχητών για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του ISIS».

Στόχος της σημερινής επιδρομής στη Συρία ήταν ένας λαθρέμπορος όπλων του ISIS, δήλωσε τρίτος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ. Ένας άλλος συνεργάτης του τραυματίστηκε.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε μονομερώς, χωρίς δυνάμεις συνεργατών, από δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ που έφτασαν με ελικόπτερα, προσθέτει η πηγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This