Οχετός τουρκικών προκλήσεων: «Η Ελλάδα είναι αξιολύπητη» – «Ο Τούρκος στρατιώτης σε έριξε στη θάλασσα»

«Λέμε στην Ελλάδα ότι αν θεωρείς ότι πίσω σου είναι οι ΗΠΑ και η Ε.Ε., σου λέμε ‘καλημέρα’ για να ξυπνήσεις»

Must Read

Απίστευτο παραλήρημα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας σε συνέντευξή του στο TVNET. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών «έσταζε» φαρμάκι και θράσος και δεν δίστασε για μια ακόμη φορά να απειλήσει τη χώρα μας και να κάνει αναφορά στη μικρασιατική καταστροφή.

«Όποιος καβαλάει ένα αυτοσχέδιο άλογο πέφτει γρήγορα. Μην λέτε συνέχεια ότι πίσω μου είναι οι ΗΠΑ και πίσω μου η ΕΕ. Έχεις μπροστά σου μια δυνατή Τουρκία. Στην ιστορία, ο Τούρκος στρατιώτης σε έριξε στη θάλασσα κι επειδή δεν μπόρεσες να το χωνέψεις, είσαι παντού εχθρικούς με τους Τούρκους», είπε ο Τσαβούσουλου χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας ακόμα για τη χώρα μας:

«Η Ελλάδα νιώθει άβολα με την Τουρκία να είναι παγκόσμιος παράγοντας. Είναι αξιολύπητη. Είναι σε τόσο αξιολύπητη κατάσταση που πάνε σε άλλες χώρες και κλαίνε και ζητιανεύουν. Δεν το χωνεύουν αυτό. Η Ελλάδα όλο κατηγορεί την Τουρκία πως δεν συμμετέχει στις κυρώσεις. Η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών. Η Ελλάδα πανικοβλήθηκε με τις επιστολές μας, που εξηγήσαμε πως αυτό το θέμα έχει άμεση σχέση με την κυριαρχία των νησιών».




Σε ερώτηση γιατί ενοχλούνται η ΕΕ, η Ελλάδα και η Αίγυπτος για το τουρκολιβυκό μνημόνιο ο Τσαβούσογλου υποστήριξε: «Η Τουρκία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τη Λιβύη και έχει μόνον έναν στόχο, τη σταθερότητά της. Η Ελλάδα σε κάθε θέμα κάνει το ίδιο. Εκφράζει τις ενστάσεις της πάλι. Είναι σε κατάσταση λύπησης. Ο κόσμος τους βαρέθηκε. Η συμφωνία με τη Λιβύη προβλέπει τις έρευνες στην ξηρά, στη θάλασσα, υπεράκτιες έρευνες κτλ. Εσάς τι σας νοιάζει!!! Αν υπήρχε ένα σημείο που περιελάμβανε μια συγκεκριμένη περιοχή πως είναι συζητήσιμη για εκείνους. Ο σημαντικότερος παίκτης στη Λιβύη είναι η Τουρκία» και έστειλε μήνυμα για τις γεωτρήσεις που σχεδιάζει να κάνει η Άγκυρα:

«Η Τουρκία θα κάνει έρευνες, γεωτρήσεις και εμπόριο. Πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα μας, ακόμη κι αν ο κόσμος σταθεί απέναντί μας. Όποιος κι αν είναι».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε τα περί νύχτας και… ξαφνικής επίσκεψης: «Όποιος και να απειλεί την Τουρκία ισχύει το ‘μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά. Η Ελλάδα αν θέλει μπορεί να το πάρει πάρει πάνω της ή και όχι... Η Τουρκία για δικά της συμφέροντα το κάνει και πρέπει να ξέρουν».

Συνέχισε επαναλαμβάνοντας τις παράλογες αιτιάσεις της Άγκυρας για τα ελληνικά νησιά: «Η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων που υπογράφηκαν για την ειρήνη. Ο λόγος αποστρατιωτικοποίησής τους ήταν αυτός. Για τη συνέχιση της ειρήνης πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Αρα θέλει σύγκρουση, δεν θέλει ειρήνη. Και αυτό πρέπει να απαντηθεί από εμάς. Καλώ την Ελλάδα να άρει την ένταση της, να οδηγηθεί το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών στο Διεθνές Δικαστήριο. Η Ελλάδα λέει ψέματα. Η Ελλάδα διεκδικεί 10 μίλια εναέριου χώρου, ενώ έχει 6 μίλια χωρικά ύδατα. Για τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης έχει άδικο. Άρχισαν να λένε βλακείες μετά τις επιστολές μας. Εντός της Ε.Ε προσπαθεί να κινητοποιήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας».

Αναφορά έκανε και μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης συνεχίζοντας το ανθελληνικό παραλήρημα: «Στην Θράκη υπάρχει καταδίωξη, καταπίεση, δεν υπάρχει θρησκευτική ελευθερία»!

Σε ότι αφορά τη Ρωσία και τη στάση της Τουρκίας να μην της επιβάλλει κυρώσεις, ο Τσαβούσογλου δήλωσε:

«Αν είχαμε ακολουθήσει τη Δύση, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τη συμφωνία για τα σιτηρά … Δεν συμμετέχουμε ποτέ σε μονομερείς κυρώσεις. Πρέπει να υπάρξει βιώσιμη κατάπαυση του πυρός, μία δίκαιη ειρήνη για την Ουκρανία. Ως Τουρκία, υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας … Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που έχει επισκεφθεί τόσο την Ουκρανία όσο και τη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου … Δυστυχώς η διαπραγματευτική και ειρηνευτική διαδικασία έχει απομακρυνθεί. Αυτή η ευκαιρία χάθηκε. Βλέπουμε επεμβάσεις τρίτων χωρών. Ειδικά το δημοψήφισμα της Ρωσίας για την προσάρτηση και η ανακοίνωση γι’ αυτή έκανε τα βήματα πιο δύσκολα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This