H Τουρκία έκανε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου – «Μπορεί να φτάσει μέχρι την Αθήνα»

Επίδειξη ισχύος κάνουν οι Τούρκοι - Τι αναφέρει το Bloomberg

Must Read

Ανησυχία προκάλεσε η είδηση που μετέδωσε πριν λίγη ώρα το Bloomberg, σύμφωνα με την οποία, οι Τούρκοι έκαναν σήμερα το πρωί δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς, πάνω από την Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μια κινητή πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για να εκτοξευθεί ο πύραυλος από το λιμάνι της πόλης Ρίζε γύρω στις 7 π.μ. τοπική ώρα, ανέφεραν πηγές που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

https://twitter.com/OsintTv/status/1582318065110634497

Όπως αναφέρεται, ο πύραυλος διένυσε μια απόσταση 561 χιλιομέτρων σε 458 δευτερόλεπτα και κατέπεσε στα ανοικτά της Σινώπης.

https://twitter.com/newsistaan/status/1582320820646719488

Όπως σημειώνει το Bloomberg, το απόρρητο σχέδιο με την ονομασία «Tayfun» είναι υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Τουρκίας. Η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία.

Η Τουρκία παρέλαβε ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία το 2019, με την ελπίδα ότι η συνεργασία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα βαλλιστικής άμυνας, υπενθυμίζει το Bloomberg. Οι ΗΠΑ επέβαλαν τότε κυρώσεις στην Τουρκία και την απέκλεισαν από το πρόγραμμα των F-35.

https://twitter.com/TurkicStates_Tr/status/1582277549295796224

Όπως σχολίασε πανεπιστημιακός στο twitter, η Τουρκία με αυτόν τον βαλλιστικό πύραυλο μπορεί να χτυπήσει στόχους και πέραν της Αθήνας. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι Τούρκοι «επιθυμούν πυραύλους ακόμα μεγαλύτερου βεληνεκούς που θα μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές».

https://twitter.com/therealvugar/status/1582331709063716864

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This