Ξέφρενα πανηγύρια στα τουρκικά ΜΜΕ: «Όλη η Ελλάδα είναι εντός της εμβέλειας του πυραύλου μας»!

Το τερμάτισαν οι Τούρκοι με τα ακραία επιθετικά σενάρια - «Να αποσυρθούν στρατεύματα, όπλα και αστυνομία από τα νησιά»!

Must Read

Σε κατάσταση ευφορίας βρίσκονται τα ΜΜΕ στην Τουρκία μετά την δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς από το λιμάνι της πόλης Ρίζε, πάνω από την Μαύρη Θάλασσα.




Ο πύραυλος «Tayfun» είναι ένα απόρρητο σχέδιο υπό την αιγίδα της τουρκικής προεδρίας και όπως γράφει πομπωδώς σήμερα σύσσωμος ο Τύπος, «σε 458 δευτερόλεπτα βρήκε το στόχο του», «όλη η Ελλάδα είναι εντός της εμβέλειας του πυραύλου μας», «με τον Tayfun μπορούμε να πλήξουμε την Αθήνα και όλη την Ελλάδα»!







Δεν παραλείπεται φυσικά και η αναφορά στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, με σχόλια τύπου «να αποσυρθούν στρατεύματα, όπλα και αστυνομία από τα νησιά».




Εκτός από τον Τύπο και οι Τούρκοι αναλυτές… ξεσάλωσαν με αφορμή τη δοκιμή του πυραύλου, με το CNN Turk να αποτελεί, ως συνήθως, το άντρο των προκλήσεων.




Ο στρατιωτικός αναλυτής Μετέ Γιαράρ ανέφερε σχετικά: «Μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη εμβέλεια σε πυραυλικό σύστημα, το οποίο διαθέτουμε ήταν το Bora. Αυτό το σύστημα έχει εμβέλεια τουλάχιστον 280 χιλιομέτρων. Κι όταν συζητούσαμε τα νησιά, τότε έθεταν το ζήτημα Bora, διότι η χώρα μας σε επίπεδο τακτικής   αυτό είχε. Η Τουρκία δεν είχε στην διάθεση της κάποιο βαλλιστικό πύραυλο. Σήμερα μιλάμε για την εμβέλεια ενός βαλλιστικού πυραύλου. Εμείς δεν μιλάμε πια για εμβέλεια 561 χιλιομέτρων, λέμε πως πλήξαμε στόχο στα 561 χιλιόμετρα. Ίσως έχει και μεγαλύτερη εμβέλεια».

Ο δημοσιογράφος Χουλκί Τζεβιτζόγλου σχολίασε: «Εγώ το υπολόγισα. Η απόσταση Σμύρνης – Aθήνας είναι 411 χιλιόμετρα», για να προσθέσει ο Γιαράρ: «Όλο μας έλεγαν πως θα πλήξουν τις γέφυρες μας στην Κωνσταντινούπολη, θα πλήξουν όλη την Κωνσταντινούπολη. Θα παρακαλέσω να μετρήσετε και την απόσταση Κωνσταντινούπολης- Aθήνας».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This