Η Μελόνι σχημάτισε κυβέρνηση – Υπουργός Υποδομών ο Σαλβίνι, «άφαντος» ο Σίλβιο!

Συνολικά 26 τα υπουργεία της πρώτης ιταλικής κυβέρνησης με επικεφαλής γυναίκα και πρώτης ακροδεξιάς από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου...

Must Read

Και επίσημα πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας η Τζόρτζια Μελόνι, η οποία αποδέχθηκε σήμερα την εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, που έλαβε από τον Πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Η μεταξύ συνομιλία τους διήρκεσε μια ώρα και είκοσι λεπτά, με την επικεφαλής του κόμματος «Αδέρφια της Ιταλίας» να αποδέχεται «χωρίς επιφύλαξη» την εν λόγω εντολή, και να ανακοινώνει, κατόπιν, τους συνεργάτες της, όσον αφορά στα σημαντικότερα υπουργεία της νεοσύστατης κυβέρνησης, πρώτης ακροδεξιάς από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα ανέφερε στους δημοσιογράφους, το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Αντόνιο Ταϊάνι της «Φόρτσα Ιτάλια», πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Οικονομικών ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι από τη «Λέγκα», το Εσωτερικών ο πρώην νομάρχης Ματέο Πιαντεντόζι, ενώ ο γραμματέας της «Λέγκα» Ματέο Σαλβίνι εξασφάλισε το Υπουργείο Υποδομών.

Παράλληλα, για το Υπουργείο Άμυνας επελέγη ο Γκουίντο Κροζέτο, του κόμματος της Μελόνι, ενώ το Δικαιοσύνης ο πρώην δικαστικός Κάρλο Νόρντιο. Στο Υπουργείο Γεωργίας επικεφαλής θα είναι ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιτα, σύζυγος της αδελφής της Ιταλίδας πρωθυπουργού, ενώ Υπουργός Περιβάλλοντος ο Πάολο Τζανγκρίλο.

Συνολικά, τα υπουργεία της κυβέρνησης Μελόνι είναι είκοσι έξι, με τους Σαλβίνι και Ταϊάνι να χρίζονται και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, η οποία και θα ορκιστεί αύριο το πρωί στις 10 (τοπική ώρα). Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής, δεν ανακοινώθηκε κάποιο πόστο για τον «πολύ» Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This