Τέσσερις φορές πάνω η τιμή του εμβολίου Pfizer!

«Παιχνίδια» με τη δημόσια υγεία χάριν κέρδους από τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες

Must Read

«Παιχνίδια» με τη δημόσια υγεία χάριν κέρδους φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να παίξουν οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες με τα εμβόλια του κορωνοϊού. Αφού χρηματοδοτήθηκε αφειδώς από τα ταμεία των κρατών, η Pfizer αποφάσισε να τετραπλασιάσει την τιμή του εμβολίου της για την Covid-19 σε περίπου 110 έως 130 δολάρια ανά δόση, μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος αγορών της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε από τη διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρίας Αντζελα Λούκιν, η οποία, σύμφωνα με το Reuters, είπε ότι αναμένει πως το εμβόλιο -που σήμερα παρέχεται δωρεάν σε όλους- θα διατεθεί χωρίς κόστος σε άτομα που έχουν ασφάλιση, είτε ιδιωτική είτε καλυμμένη από το κράτος.

Αυτού του ύψους οι αυξήσεις τιμών δεν εξέπληξαν τη Wall Street, καθώς η χαμηλή ζήτηση για εμβόλια ωθεί τους κατασκευαστές σε τιμολογιακές προσαρμογές, ώστε να «βγουν» οι προβλέψεις εσόδων για το 2023 και εξής. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πληρώνει αυτή τη στιγμή περίπου 30 δολάρια για κάθε δόση Pfizer/BioNTech. Το 2023 η αγορά αναμένεται να περάσει στην ιδιωτική ασφάλιση, καθώς λήγει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία στις ΗΠΑ.

Σχέση κόστους – αποτελεσματικότητας

«Πιστεύουμε ότι η τιμή αντανακλά τη συνολική σχέση κόστους – αποτελεσματικότητας του εμβολίου και δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την πρόσβαση των ασθενών», είπε η Λούκιν.
Δεν είναι ακόμη σαφές τι είδους πρόσβαση θα έχουν στο εμβόλιο άτομα χωρίς ασφάλιση.
Η Pfizer αναμένει πως η αγορά Covid-19 για ενήλικες θα κινείται σε ετήσια βάση στα επίπεδα της αγοράς αντιγριπικών εμβολίων, αλλά η παιδιατρική αγορά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθεί.

Μέχρι στιγμής οι αναμνηστικές δόσεις που στοχεύουν τόσο στο αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού όσο και στην παραλλαγή Ομικρον υστερούν σε σχέση με τα περσινά ποσοστά στις ΗΠΑ, παρόλο που οι επιλέξιμοι είναι περισσότεροι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This