Διχασμένη η γερμανική κυβέρνηση για τις δαπάνες της στρατιωτικής βοήθειας στους Ουκρανούς

Από 697 εκ. ευρώ για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία το 2023, πρόταση να διατεθούν 2,2 δις

Must Read

Τριγμούς στη γερμανική κυβέρνηση έχει προκαλέσει η εμπιστευτική επιστολή της υπουργού Εξωτερικών των Πρασίνων Αναλένας Μπέρμποκ και της υπουργού Άμυνας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Κριστίν Λάμπρεχτ προς τον φιλελεύθερο υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, σύμφωνα με γερμανικά Μέσα ενημέρωσης.

Στην επιστολή ζητούν να τριπλασιαστεί το ποσό που δαπανάται για στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο σε σχέση με το ποσό που προβλέπεται στον ετήσιο προϋπολογισμό, καθώς θεωρούν ότι ο υψηλότερος προϋπολογισμός βοήθειας είναι απαραίτητος για να αναλάβει η Γερμανία «απτά και ορατά την ευθύνη που αναμένουν από εμάς οι διεθνείς εταίροι μας», όπως αναφέρουν στην επιστολή.

Ενώ προσθέτουν ότι το υψηλότερο ποσό θα βοηθήσει το Βερολίνο «να προστατεύσει τα δικά του στρατηγικά συμφέροντα».

Το σχέδιο του ετήσιου προϋπολογισμού της Γερμανίας προβλέπει 697 εκ. ευρώ για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία το 2023, ενώ οι δυο υπουργοί προτείνουν να διατεθούν 2,2 δις.

Τα δημοσιονομικά ζητήματα έχουν αποδειχθεί βασικό σημείο διαφωνίας για τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, καθώς οι Φιλελεύθεροι του Λίντνερ (FDP) είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν την προεκλογική τους υπόσχεση για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ενώ ο Λίντνερ είχε δεχθεί πιέσεις για τη χρηματοδότηση του ενεργειακού πακέτου διάσωσης ύψους 200 δις μέσω ειδικού ταμείου εκτός του τακτικού προϋπολογισμού, για να τηρηθεί το όριο χρέους της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This