Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον κορυφαίο τουρκικό ιατρικό σύλλογο επειδή ζήτησε έρευνα για χρήση χημικών κατά των Κούρδων

Must Read

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι λαμβάνονται νομικά μέτρα κατά της επικεφαλής του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου (TTB), μετά τα σχόλια της Şebnem Korur Fincancı σχετικά με αναφορές για χρήση χημικών όπλων από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) κατά των Κούρδων μαχητών, έγραψε η εφημερίδα Evrensel.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, είπε ότι έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να σχεδιάσει μια νέα δομή για επαγγελματικές οργανώσεις όπως το TTB, το κορυφαίο ιατρικό ίδρυμα της Τουρκίας, ανέφερε η Evrensel.

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έρχονται λίγες μέρες αφότου η Fincanci του TTB ζήτησε έρευνα σχετικά με αναφορές ότι ο τουρκικός στρατός είχε χρησιμοποιήσει «τοξικά χημικά αέρια» κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

«Το δικαστικό σώμα έχει αναλάβει δράση σχετικά με την επικεφαλής του (τουρκικού) Ιατρικού Συλλόγου», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του θα αλλάξει με νόμο το όνομα του συλλόγου και το να ηγείται η Fincancı μιας οργάνωσης της οποίας το όνομα περιέχει τη λέξη «τουρκικός», είναι κάτι που «ενοχλεί» τους πολίτες της Τουρκίας.

Η Fincancı, η οποία είναι επίσης διάσημη ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είπε κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης στο Medya Haber TV στις 20 Οκτωβρίου, ότι δεν κατηγορεί τον τουρκικό στρατό για χρήση χημικών όπλων, αλλά απλώς ζητά να διεξαχθεί έρευνα για τις αναφορές αυτές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This