Νέο ραντεβού Ερντογάν – Στόλτενμπεργκ στις 4 Νοεμβρίου

Για να συμφωνήσουν τα ανταλλάγματα που θα δοθούν στον Τούρκο Πρόεδρο

Must Read

Τον καλό του φίλο και Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα υποδεχτεί στις 4 Νοεμβρίου ο Ταγίπ Ερντογάν, για να συζητήσουν την επικύρωση, εκ μέρους της Άγκυρας, της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία. Με απλά λόγια δηλαδή, να συμφωνήσουν τι ανταλλάγματα θα δοθούν στον Τούρκο πρόεδρο…

Όπως ανέφερε σήμερα υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του «ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα έλθει στις 4 Νοεμβρίου», συμπληρώνοντας ότι ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον θα γίνει δεκτός από τον Ερντογάν στις 8 Νοεμβρίου.

Την επίσκεψή του στην Τουρκία είχε προαναγγείλει και ο ίδιος ο Στόλτενμπεργκ αναφέροντας ότι θα την επισκεφθεί σύντομα.

28 από τις 30 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έχουν επικυρώσει μέχρι στιγμής την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, η οποία πρέπει να εγκριθεί ομόφωνα. Μόνο η Ουγγαρία και η Τουρκία δεν έχουν προχωρήσει στην επικύρωση.

Ο δε Ερντογάν από τον Μάιο να μπλοκάρει την ένταξη κατηγορώντας τις ότι προστατεύουν τους Κούρδους μαχητές του PKK και του YPG, οργανώσεων που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This