Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά της Φινλανδής πρωθυπουργού για απρεπή συμπεριφορά

Must Read

Η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μάριν απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απρεπούς συμπεριφοράς και της παραμέλησης των καθηκόντων της, μετά από δεκάδες καταγγελίες που είχαν υποβληθεί, ακολουθώντας τη διαρροή ενός βίντεο όπου η ίδια εμφανιζόταν να… παρτάρει «έξαλλα», παρέα με φίλους της.

Από τη μια στιγμή στην, η 36χρονη πολιτικός βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα», με όσους την κατέκριναν, να υποστηρίζουν πως η συμπεριφορά της υπονόμευσε τη «φήμη και την ασφάλεια» της Φινλανδίας.

Διαφορετική γνώμη, ωστόσο, φαίνεται να είχε ο καγκελάριος της Δικαιοσύνης Tuomas Poysti, ο οποίος και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Σάνα Μάριν δεν είχε παραμελήσει τα καθήκοντά της ως πρωθυπουργός της χώρας. Δεν υπήρχε «κανένας λόγος να υποπτευθεί κανείς την πρωθυπουργό για παράνομη συμπεριφορά, κατά την άσκηση των καθηκόντων της ή για παραμέληση των επίσημων καθηκόντων της», δήλωσε, μετά από την ολοκλήρωση της επίσημης έρευνας που διεξήγαγε.

Μάλιστα, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας υποβλήθηκε και σε τεστ ναρκωτικών «για να διαλευκανθούν τυχόν αμφιβολίες», αφού κάποιοι υπέθεσαν ότι τα σχόλια που ακούστηκαν στο βίντεο παρέπεμπαν σε ναρκωτικά, το οποίο βγήκε αρνητικό. Μετά τη διαρροή του επίμαχου βίντεο στα social media, η πρωθυπουργός δήλωσε ότι το βίντεο είχε γυριστεί σε «ιδιωτικό χώρο» και ότι η ίδια είχε περάσει «μια βραδιά με φίλους». Όταν, δε, ρωτήθηκε για το βίντεο, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι άνθρωπος. Και εγώ επίσης μερικές φορές λαχταρώ τη χαρά, το φως και τη διασκέδαση μέσα σε αυτά τα σκοτεινά σύννεφα».

Το περιστατικό οδήγησε πολλές γυναίκες να εκδηλωθούν υπέρ της Σάνα Μάριν, με αρκετές συμπατριώτισσές της κι όχι μόνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης, να αναρτούν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου εμφανίζονταν να χορεύουν.

Στα 34 της έγινε η νεότερη εν ενεργεία πρωθυπουργός στον κόσμο

Η Σάνα Μάριν ανέβηκε στην εξουσία το 2019 και έγινε η νεότερη εν ενεργεία πρωθυπουργός στον κόσμο σε ηλικία 34 ετών. Η Μάριν θεωρείται αριστερή και υποστηρίζει σθεναρά το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της Φινλανδίας.

Η πανδημία του κορωνοϊού και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καθόρισαν τα πρώτα χρόνια της πρωθυπουργίας της. Επέβλεψε την αίτηση της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, μετά την αύξηση της δημόσιας υποστήριξης για να γίνει η χώρα μέλος της δυτικής αμυντικής συμμαχίας ως απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας. Αναμένεται να συμμετάσχει με άλλους παγκόσμιους ηγέτες στην COP27 στην Αίγυπτο την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This