Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη το άτομο που σκόρπισε τον θάνατο στην Ιστικλάλ

6 νεκροί και 81 τραυματίες από την φονική έκρηξη στο κέντρο της πόλης

Must Read

Το πρόσωπο που προκάλεσε την πολύνεκρη έκρηξη χθες, Κυριακή 13/11, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, συνέλαβε η αστυνομία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού με ανάρτηση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu στο Twitter.

 

Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση της Τουρκίας αναφερόταν σε μία γυναίκα, με παντελόνι παραλλαγής και μαύρη μαντίλα. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει εάν η σύλληψη αφορά στο συγκεκριμένο πρόσωπο, καθώς η ανάρτηση ανέφερε ένα «άτομο». Ο κ. Σοϊλού κατηγόρησε το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και άλλοι 81 τραυματίστηκαν.
«Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη» για την έκρηξη της βόμβας, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρός του Φουάτ Οκτάι είπαν πως για την επίθεση ευθυνόταν «γυναίκα». Ο κ. Σοϊλού δεν διευκρίνισε το φύλο του προσώπου που συνελήφθη. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο πρώτος που μίλησε για τη μυστηριώδη γυναίκα που φέρεται να εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση έχοντας πυροδοτήσει τη βόμβα.

 

Σχεδόν από την πρώτη στιγμή, επίσης, οι τουρκικές αρχές διέρρεαν ότι η γυναίκα που θεωρούνταν ύποπτη πως πυροδότησε τη βόμβα που σκόρπισε τρόμο και πανικό στην Κωνσταντινούπολη ήταν κόρη Κούρδου μαχητή. Και πως είχε μελετήσει τόσο καλά την επίθεση, που είχε καθίσει σε παγκάκι επί 45 λεπτά πριν πυροδοτήσει τη βόμβα και προκαλέσει την έκρηξη σε έναν δρόμο σύμβολο για τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας. 






Διαβάστε ακόμα:

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Γυναίκα με μαντίλα και παντελόνι παραλλαγής η βασική ύποπτη της βομβιστικής επίθεσης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This