Η απάντηση της Αθήνας στον Σοϊλού: «Έχουμε ανοιχτό μέτωπο με την τρομοκρατία»

Η απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας που ενέπλεξε τη χώρα μας στην αιματηρή επίθεση

Must Read

Απάντηση στους αδιανόητους και προκλητικούς ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, με τις οποίες ενέπλεξε την Ελλάδα στην αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας ότι η ύποπτη γυναίκα που συνελήφθη θα δραπέτευε στη χώρα μας, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μας συλληπτήρια προς τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν, στον τουρκικό λαό και στην τουρκική κυβέρνηση. Η κυβέρνησή μας είναι σταθερά απέναντι σε κάθε τρομοκρατική πράξη και τα όσα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη είναι αποτροπαια και απολύτως καταδικαστέα. Από εκεί και πέρα η χώρα είναι γνωστό ότι έχει ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομοκρατίας παντού στον κόσμο» δήλωσε ο Οικονόμου, ενώ σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι η χώρα μας δεν δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της γιατί προστατεύει καλά τα σύνορά της.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Σοϊλού δήλωσε ότι η γυναίκα που συνελήφθη ως ύποπτη για την επίθεση, σε έναν από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, θα θα είχε διαφύγει παράνομα στην Ελλάδα μαζί με έναν συνεργό της. Κοινώς, μας κατηγόρησε ότι υποθάλπουμε τρομοκράτες: «Αν δεν τους είχαμε συλλάβει, σήμερα θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα» είπε.

Παράλληλα σημείωσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση που βρίσκεται πίσω από το χτύπημα ήθελε να σκοτώσει τη γυναίκα για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της: «Σε μια τεχνική υποκλοπή που έγινε μετά το περιστατικό, η εντολή της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν ξεκάθαρα να σκοτωθεί ο τρομοκράτης. Με άλλα λόγια, υπήρχε σαφής εντολή είτε να τον πετάξετε από το πάτωμα είτε να τον ρίξετε στο κανάλι. Από αυτή την άποψη, είναι προφανές ότι ετοίμασαν ένα σχέδιο για να σκοτώσουν τον τρομοκράτη και να μας εμποδίσουν να διαλευκάνουμε όλο το δίκτυο και να μας εμποδίσουν να διαλευκάνουμε και τις αιτίες πίσω από το περιστατικό», δήλωσε ο Σοϊλού και πρόσθεσε:

«Επομένως, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τρομοκρατική δομή που γνωρίζουμε πώς και με ποιο τρόπο συντονίζεται και από πού κινητοποιείται. Όποιος τροφοδοτεί το PYD εκεί, όποιος προσπαθεί να παρέχει εσωτερικές πληροφορίες στο PKK είναι ο δράστης. Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε πολύ για πιόνια, υπάρχουν πάρα πολλά πιόνια στον κόσμο. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό αυτού του έθνους είναι να σπάει τα κεφάλια των πιόνιων».

Μεταξύ άλλων, επιτέθηκε στις ΗΠΑ: «Ξέρουμε ποιο είναι το μήνυμα που μας δόθηκε. Το τονίζω ξανά. Δεν δεχόμαστε το συλλυπητήριο μήνυμα της αμερικανικής πρεσβείας, το απορρίπτουμε. Το πνεύμα της συμμαχίας δεν συνάδει με το γεγονός ένα κράτος να στέλνει χρήματα από τις δικές του Γερουσίες στο Κομπάνι και να προσπαθεί από εκεί να διαταράξει την ειρήνη στην Τουρκία. Αυτό είναι ξεκάθαρο» δήλωσε.

46 συλλήψεις στην Τουρκία

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 46 άτομα που σχετίζονται με την αιματηρή επίθεση, μεταξύ των οποίων και η γυναίκα από τη Συρία, την Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία είναι ύποπτη ότι τοποθέτησε τη βόμβα, έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής αστυνομίας, η γυναίκα δήλωσε πως είχε εκπαιδευτεί από Κούρδους μαχητές στη Συρία και πως πέρασε στην Τουρκία μέσω της βορειδυτικής συριακής περιφέρειας Αφρίν.

Βίντεο με την σύλληψη της γυναίκας

Παράλληλα, ένα νέο βίντεο από τη στιγμή που συνελήφθη η ύποπτη γυναίκα, έρχεται στο «φως». Αστυνομικοί φαίνονται να έχουν μπει σε ένα σπίτι και να έχουν ακινητοποιήσει τη γυναίκα, ενώ κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο στον χώρο. Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν χρυσαφικά και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σε βίντεο της Sabah, η ύποπτη φαίνεται να φεύγει τρέχοντας από το σημείο λίγο πριν την έκρηξη, αφού άφησε στο παγκάκι μια τσάντα με εκρηκτικό μηχανισμό.

Συνολικά 6 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 81 νοσηλεύονται βαριά τραυματισμένοι. Νεκροί είναι είναι δύο άνδρες, δύο γυναίκες και δύο παιδιά, όλοι Τούρκοι, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και μια Ελληνίδα.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This