Ιταλία: Ένα σακί αλεύρι σε BMW – έργο του Άντι Γούορχολ έριξαν ακτιβιστές για το κλίμα

Άραγε θα... ιδρώσει κανένα αυτί ή τζάμπα την πληρώνουν τα έργα τέχνης;

Must Read

Νέο «χτύπημα» σήμερα από μέλη ομάδας ακτιβιστών που διαμαρτύρονται για την κλιματική κρίση, οι οποίοι, αντιγράφοντας τις πρακτικές της ομάδας Just Stop Oil, που βάζει στο στόχαστρό της φημισμένα έργα τέχνης, εξέφρασαν την οργή τους πάνω σε ένα έργο του «πάπα της pop art» Άντι Γούορχολ.

Πιο συγκεκριμένα, οι ακτιβιστές της ομάδας Ultima Generazione («Τελευταία Γενιά») πέταξαν σακιά αλεύρι πάνω σε ένα σπορ αυτοκίνητο μάρκας BMW, που είχε φιλοτεχνήσει στο παρελθόν ο διάσημος Αμερικανός καλλιτέχνης και το οποίο εκτίθεται σε μουσείο στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Το BMW Art Car, το οποίο ζωγράφισε ο Γουόρχολ το 1979, χρονιά που το εν λόγω όχημα έλαβε μέρος στον 24ωρο αγώνα ταχύτητας στο Λε Μαν της Γαλλίας, προτού αποσυρθεί οριστικά από την αγωνιστική δράση και τοποθετηθεί στο μουσείο, έμοιαζε σαν να έχει καλυφθεί από ένα λεπτό στρώμα χιονιού, μετά τη σημερινή επίθεση.

Πιο αυστηρή δράση για το κλίμα

Οι ενέργειες της Ultima Generazione που γίνονται για να προωθηθεί μια πιο αυστηρή δράση για το κλίμα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια υπερθέρμανση, συμπίπτουν με τις συνομιλίες για το κλίμα στη Αίγυπτο. Η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή COP27 προγραμματιζόταν να τελειώσει σήμερα, αλλά αναμένεται να παραταθεί, καθώς αντιπρόσωποι από σχεδόν 200 χώρες προσπαθούν να συμφωνήσουν για το πώς θα προχωρήσουν.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This