Θα αναθέσει ο Σολτς στη Μέρκελ ρόλο διαμεσολαβητή με τον Πούτιν;

Must Read

Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να φταίει ως ένα σημείο για το… ξεθάρρεμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, όσον αφορά το ρωσο-ουκρανικό ζήτημα, καθώς, όπως αποδείχτηκε, τα έκανε θάλασσα στα αναμεταξύ τους διπλωματικά πάρε-δώσε, αλλά ο Όλαφ Σολτς δεν σκοπεύει, ως φαίνεται, να της δώσει την ευκαιρία να τα διορθώσει, «κατόπιν εορτής».

«Δεν υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και, ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται η πρώην επικεφαλής Άνγκελα Μέρκελ να αναλάβει το ρόλο του μεσολαβητή στις σχέσεις με τη Ρωσία», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Focus». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μέρκελ δεν πρέπει να αναλάβει τέτοιο ρόλο, αφού ο ίδιος κάνει καλή δουλειά με το εν λόγω έργο. «Ας μην μπερδευόμαστε: το πρόβλημα δεν είναι η επικοινωνία μας με τον Ρώσο ηγεμόνα. Το πρόβλημα είναι πως ο Πούτιν επιδιώκει αδίστακτα στόχους που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε», πρόσθεσε ο Σολτς.

Ο Γερμανός καγκελάριος παραδέχτηκε, πάντως, ότι μερικές φορές διαβουλεύεται με τη Μέρκελ για ορισμένα θέματα που σχετίζονται με την πολιτική απέναντι στη Ρωσία, σύμφωνα με το TASS. Ωστόσο, είναι σίγουρος ότι δεν χρειάζεται να συμμετέχει η ίδια σε ρόλο μεσάζοντα. Όσον αφορά την ίδια τη Μέρκελ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία.

«Δεν είχα τη δύναμη να επηρεάσω τον Πούτιν»

Στην παραδοχή ότι δεν είχε, πλέον, την πολιτική δύναμη να επηρεάσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, προχώρησε η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας χθες στο περιοδικό «Der Spiegel».

https://twitter.com/Bekim65053940/status/1596156495217201153

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε πως είχε ως στόχο να συγκαλέσει ευρωπαϊκές συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ένα χρόνο πριν από την εισβολή του στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, όπως είπε, η ίδια και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σχεδίαζαν να διοργανώσουν ένα ανεξάρτητο σχήμα συνομιλίας με τον Πούτιν, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το 2021, το τελευταίο καλοκαίρι της θητείας της.

«Αλλά δεν είχα πλέον τη δύναμη να το προωθήσω, διότι, τελικά, όλοι γνώριζαν – “φεύγει το φθινόπωρο”», παραδέχτηκε η Μέρκελ, η οποία αποσύρθηκε από την πολιτική μετά από 16 ολόκληρα χρόνια στην εξουσία, ακολουθώντας τις γερμανικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2021, παραδίδοντας και επισήμως τα ηνία των Σοσιαλδημοκρατών στον Όλαφ Σολτς, το Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This