Λαβρόφ: Ο κίνδυνος πυρηνικής σύρραξης, μεγαλύτερος από ποτέ

Επίθεση στο ΝΑΤΟ από τον Ρώσο ΥΠΕΞ

Must Read

Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, δεν μπόρεσε εντέλει να συμμετέχει στην διάσκεψη του ΟΑΕΕ, λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει η Πολωνία. Στον αντίποδα, οργάνωσε μία συνέντευξη τύπου στην Μόσχα, όπου επιτέθηκε στο ΝΑΤΟ και εκτόξευσε ευθείες απειλές για μετατροπή της σύγκρουσης στην Ουκρανία σε πυρηνικό πόλεμο.

Είπε μεταξύ άλλων ο Σεργκέι Λαβρόφ: “Κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του, το ΝΑΤΟ δύσκολα μπορεί να αποδώσει στον εαυτό του τουλάχιστον μια πραγματική  «ιστορία επιτυχίας» – όπου κι αν επέμβει η Συμμαχία, η καταστροφή μεγαλώνει”
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ Θέλουν να κρατήσουν τους Ρώσους έξω από την Ευρώπη. Οι Αμερικανοί έχουν υποδουλώσει ολόκληρη την Ευρώπη και κρατούν υπό έλεγχο όχι μόνο τους Γερμανούς, αλλά και ολόκληρη την ΕΕ, Είπε ο Λαβρόφ αναφερόμενος στις ανάλογες δηλώσεις του πρώτου Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ

Η απερίσκεπτη πορεία προς την τεχνητή επέκταση του ΝΑΤΟ, ελλείψει πραγματικών απειλών για τις χώρες του μπλοκ, έγινε απολύτως σκόπιμα.

Η επέκταση του ΝΑΤΟ αποτελούσε απειλή για τη Ρωσία, καθώς η Συμμαχία κινήθηκε πολύ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Ήταν θεμελιωδώς σημαντικό για τη Δύση να αποδείξει ποιος είναι το αφεντικό στο πανευρωπαϊκό σπίτι – τότε ξεκινά η περιβόητη ιδέα μιας παγκόσμιας τάξης βασισμένης σε κανόνες.

Αποδείξεις της συμμετοχής του ΟΑΣΕ στην απόκρυψη των Ουκρανικών βομβαρδισμών κατά αμάχων πολιτών στο Λουχάνσκ και το Ντόνετσκ έχουν ήδη επιβεβαιωθεί.

Ο ΟΑΣΕ γίνεται περιθωριακή οντότητα

Η Δύση έχει ήδη ακρωτηριάσει το Συμβούλιο της Ευρώπης χωρίς πιθανότητα ανάκαμψης

Το ΝΑΤΟ παίζει με τη φωτιά στα ανοιχτά της Κίνας – αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τη Μόσχα, επομένως αυξάνουμε τη συνεργασία με το Πεκίνο

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να σύρουν την Ινδία στις στρατιωτικές τους συμμαχίες, αλλά οι Ινδοί αρνήθηκαν.

Και τότε άρχισαν να δημιουργούν νέες στρατιωτικές συμμαχίες τύπου AUKUS, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

Η Μόσχα δεν έχει ζητήσει συνομιλίες με την Ουκρανία, αλλά είναι έτοιμη να ακούσει την άλλη πλευρά, είπε ο Λαβρόφ.

Ο κίνδυνος κλιμάκωσης σε πυρηνικό πόλεμο σε μια μη πυρηνική σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων είναι τεράστιος, προειδοποίησε ο Ρώσος ΥΠΕΞ…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This