Νέα έφοδος στο Ευρωκοινοβούλιο από τη βελγική αστυνομία, σύμφωνα με το Politico

Η Ρομπέρτα Μετσόλα καθαίρεσε και επίσημα από αντιπρόεδρο την Εύα Καϊλή

Must Read

Φαίνεται πως ακόμη δεν είμαστε ούτε στον πάτο του παγόβουνου στο σκάνδαλο που πλήττει το Ευρωκοινοβούλιο και ονομάστηκε Qatargate.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ πριν λίγων λεπτών του Politico η βελγική αστυνομία πραγματοποιεί νέα έφοδο σε γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου. Την είδηση μετέφερε και το γαλλικό πρακτορείο AFP, που επικαλείται την εισαγγελία.

Tώρα λοιπόν ξετυλίγεται το κουβάρι του χρηματισμού Ευρωβουλευτών και αξιωματούχων στον κατά τα άλλα δημοκρατικότερο θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα λεφτά που θα αποκαλυφθούν θα είναι μυθικά, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Η δε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μιλώντας πριν από λίγο στο Στρασβούργο δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή δημοκρατία δέχονται επίθεση και τόνισε ότι: «Και ο δρόμος μας για ανοιχτές, ελεύθερες, δημοκρατικές κοινωνίες δέχεται επίθεση. Ως προληπτικό μέτρο, και πάλι με πλήρη σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας, αφαίρεσα από την αναφερόμενη Αντιπρόεδρο οποιοδήποτε καθήκον και ευθύνη που σχετίζεται με τον ρόλο της ως αντιπροέδρου και συγκάλεσα έκτακτη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων για την έναρξη της διαδικασίας του άρθρου 21 για τη λήξη της θητείας της ως Αντιπροέδρου σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η ακεραιότητα αυτού του Σώματος».

Έτσι με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι κινήθηκαν διαδικασίες για την καθαίρεση της Εύας Καϊλή από την θέση της αντιπροέδρου.

Και συνέχισε στην ομιλία της η Ρομπέρτα Μετσόλα: «Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος του δρόμου, θα συνεχίσουμε να βοηθούμε τις Αρχές, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την πάταξη της διαφθοράς. Δεν είναι θέμα αριστεράς ή δεξιάς, είναι θέμα σωστού ή λάθους. Θα πολεμήσουμε τη διαφθορά. Είναι δοκιμασία για τις αρχές μας, θα το αντιμετωπίσουμε μετωπικά, δεν θα κουκουλώσουμε τίποτα, θα ξεκινήσουμε εσωτερική έρευνα».

Δεσμεύτηκε δηλαδή ότι ξεκινάει εσωτερική έρευνα για τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς στις Βρυξέλλες: «Θα ανταποκριθούμε σε αυτή τη δοκιμασία κατά μέτωπο, δεν θα υπάρξει ατιμωρησία»

Διεγράφη από τους S&D

Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την διαγραφή της Εύας Καϊλή. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και έρχεται μετά την αναστολή της ιδιότητας μέλους που αποφασίστηκε την Παρασκευή, την ημέρα δηλαδή που έγινε η προσαγωγή της Καϊλή από τις βελγικές αρχές.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι ζήτησε την απομάκρυνση της Εύας Καϊλή από το αξίωμα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας, με βάση και το άρθρο 21 του εσωτερικού κανονισμού.

Ακόμη αποφασίστηκε κάθε ευρωβουλευτής του S&D που έχει κοινοβουλευτικούς βοηθούς υπό έρευνα θα πρέπει «να παραιτηθεί από κάθε ευθύνη και να απέχει από οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τις καταγγελίες για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Όμιλος S&D έχει μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Υποστηρίζουμε μια ενδελεχή έρευνα και πλήρη αποκάλυψη. Θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις ανακριτικές αρχές» αναφέρει το S&D.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This