Σκάνδαλο Καϊλή: Διεφθαρμένο κύκλωμα διερευνά η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου

Το Κατάρ είχε στήσει μηχανισμό εξαγοράς ψήφων

Must Read

Το δημοσίευμα του βελγικού Knack Δίνει την εξήγηση για την μυστικότητα με την οποία διεξάγεται η ανάκριση για το «σκάνδαλο Καϊλή». Το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα οι οριστικές εξηγήσεις, δείχνει ότι οι αρχές του Βελγίου έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση διερευνούν ένα ευρύτερο κύκλωμα εντός του ευρωκοινοβουλίου και επιδιώκουν να αποσπάσουν μαρτυρικές καταθέσεις από τους συλληφθέντες, ώστε να το εξαρθρώσουν πλήρως.

Σήμερα το βελγικό μέσο επανέρχεται με νέο δημοσίευμα:

Την περασμένη Παρασκευή, το Knack και η Le Soir δημοσίευσαν την είδηση ​​ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία υποπτεύεται ότι αρκετοί βουλευτές και υπάλληλοι της Ευρώπης δωροδοκήθηκαν από τον διοργανωτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Κατάρ. Σε αντάλλαγμα, οι εμπλεκόμενοι θα υποστηρίξουν, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας με τη χώρα. Έγιναν αρκετές έρευνες σε ιδιωτικές κατοικίες και σε γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή, η Ελληνίδα Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της οποίας έκτοτε αφαιρέθηκε η βουλευτική ασυλία.

Φαίνεται ότι πρόκειται για διαφθορά με την καθαρή έννοια της λέξης: Με αντάλλαγμα  σακούλες γεμάτες χρήματα – αναφέρονται ποσά έως και ένα εκατομμύριο ευρώ – οι (νυν και πρώην) ευρωβουλευτές ή οι βοηθοί τους θα είχαν δείξει πρόθυμοι να αλλάξουν τη στάση τους απέναντι στο Κατάρ. Μια οδυνηρή υπόθεση για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο έχει καταγγέλλει επανειλημμένα τη διαφθορά στην Ουγγαρία, μεταξύ άλλων, και θέλει να επισημαίνει τον σεβασμό των ευρωπαϊκών αξιών στην ευρωπαϊκή εξωτερική και εμπορική πολιτική.

Το σκάνδαλο κλονίζει τον θεσμό στα θεμέλια. Στο Στρασβούργο, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα πρέπει να γίνει ενδελεχής εσωτερική έρευνα. «Μην έχετε αυταπάτες: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δέχεται επίθεση, η δημοκρατία μας δέχεται επίθεση».  Η ίδια φαίνεται ότι γνώριζε την έρευνα εδώ και αρκετό καιρό. Λόγω των κανόνων ασυλίας, η Μετσόλα ήταν επίσης παρούσα κατά τη διάρκεια της έρευνας κατ’ οίκον του Βέλγου ευρωβουλευτή Marc Tarabella (PS), ο οποίος έκτοτε έχει αποπεμφθεί από την ευρωπαϊκή ομάδα του.

Όλα τα φώτα πλέον στρέφονται στην διεύρυνση της έρευνας και τα ονόματα τα οποία θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This