Ο θρασύς Τσαβούσογλου απαίτησε από το Βέλγιο να απαγορεύσει στους Κούρδους να διαδηλώνουν!

Μίλησε για... δημοκρατικές και διάφανες εκλογές στην Τουρκία, ενώ κατηγόρησε την Ευρώπη για ρατσισμό και ισλαμοφοβία

Must Read

Έχει ξεφύγει από κάθε όριο η Τουρκία που πλέον δημόσια απαιτεί από ευρωπαϊκές χώρες να προχωρήσουν σε μέτρα που είναι αρεστά στην Άγκυρα. Με αυτό το ύφος ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε από την Βελγίδα ομόλογό του να απαγορεύσουν στους Κούρδους να διαδηλώνουν!

Η Άγκυρα ενοχλήθηκε από διαδήλωση που έκαναν οι Κούρδοι έξω από την τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες και ο Τσαβούσογλου είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την Χάτζα Λαμπίμπ:

«Θέλουμε να πάρετε μέτρα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, που στη χώρα σας έχει έντονη παρουσία και δράση όπως και στην Ευρώπη. Μόλις χθες έξω από την πρεσβεία μας έγιναν διαδηλώσεις με τις σημαίες του PKK και τις φωτογραφίες του αρχιτρομοκράτη Oτσαλάν».

Μάλιστα επιτέθηκε στην κυβέρνηση του Βελγίου κατηγορώντας την ότι δεν είναι ειλικρινής στη μάχη κατά της τρομοκρατίας: «Όπως δεν μπορούν να γίνονται διαδηλώσεις υπέρ του Ισλαμικού κράτους, έτσι πρέπει να γίνει και στο Βελγιο για το PKK. Οι νόμοι δεν πρέπει να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο. Aν είμαστε ειλικρινείς στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Την πρόκληση του Τούρκου ΥΠΕΞ δεν άφησε αναπάντητη η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Χάτζα Λαμπίμπ. Σε αυστηρό τόνο απευθύνθηκε στον Τσαβούσογλου λέγοντάς του, ότι οι διαδηλώσεις των Κούρδων έγιναν στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης και της διαδήλωσης και του ζήτησε να δηλώσει, αν γνωρίζει κάτι περισσότερο.

Βεβαίως ο Τσαβούσογλου ήταν αποφασισμένος να πει αυτά που επιτάσσει η τουρκική προπαγάνδα. Οπότε έσπευσε να χαρακτηρίσει τις εκλογές στην Τουρκία… δημοκρατικές και διάφανες:

«Με παραξένεψε πολύ η προειδοποίηση που κάνετε σχετικά με τις προσεχείς εκλογές. Οι εκλογές στην Τουρκία είναι δημοκρατικές και διάφανες. Αντικατοπτρίζεται πάντοτε η βούληση του λαού. Οι κυβερνήσεις στην Τουρκία αναλαμβάνουν την εξουσία πάντοτε με την ψήφο και επιλογή του λαού και όταν γίνεται αλλαγή γίνεται με την ψήφο του λαού».

Και βεβαίως δεν παρέλειψε να κατηγορήσει για ρατσισμό και ισλαμοφοβία την Ευρώπη και το Βέλγιο:

«Προσμένουμε από την βελγική διοίκηση να κάνει σοβαρά βήματα, να λάβει μέτρα κατά των επιθέσεων εναντίων των τεμένων, των πολιτών μας. Θέλουμε να συνεργαστούμε με το Βέλγιο και στο εξής στα θέματα που αφορούν την τουρκική κοινότητα. Στο θέμα των αιτήσεων για βίζα ζήσαμε ορισμένα προβλήματα και με το Βέλγιο όπως ζήσαμε και με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις δυτικές χώρες. Ορισμένες χώρες έκαναν βήματα για να επιταχύνουν την διαδικασία προσμένουμε την ίδια συμπεριφορά και από το Βέλγιο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This