Gazprom: Ομαλά προς Ευρώπη η ροή φυσικού αερίου που είχε διακοπεί λόγω έκρηξης σε αγωγό

Αμέσως μετά την έκρηξη, οι τιμές του φυσικού αερίου εκτινάχθηκαν...

Must Read

Λίγες μόνο ώρες χρειάστηκαν, τελικά, για να αποκατασταθεί πλήρως η ροή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, με την Gazprom να ανακοινώνει πως ξεπεράστηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας της έκρηξης στον αγωγό Urengoi-Pomary-Uzhhorod.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η κρατική εταιρία παραγωγής αερίου της Ρωσίας, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε τμήμα αγωγού, το φυσικό αέριο παρέχεται στους πελάτες κανονικά, μέσω παράλληλων αγωγών. «Το κατεστραμμένο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου εντοπίστηκε αμέσως. Το αέριο μεταφέρεται στους καταναλωτές πλήρως, μέσω παράλληλων αγωγών φυσικού αερίου», ανέφερε σε δήλωσή της η Gazprom Transgaz Nizhny Novgorod, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο χωριό Kalinino, περίπου 150 χλμ. δυτικά της πόλης Καζάν του Βόλγα, στην κεντρική Ρωσία, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Όλεγκ Νικολάγιεφ, κυβερνήτη της περιοχής Τσουβάσια, στην κρατική τηλεόραση, «τρεις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν, ενώ ένας οδηγός υπέστη σοκ», με τη ζημιά που υπέστη ο αγωγός να απειλεί να διαταράξει την παροχή του -περιορισμένου- όγκου ρωσικού φυσικού αερίου που εξακολουθεί να φτάνει στην Ευρώπη, παρά τις κυρώσεις για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Εκτίναξη τιμών

Η ροή φυσικού αερίου μέσω του τμήματος Urengoy-Tsentr-2 του αγωγού που μεταφέρει αέριο από την Αρκτική ζώνη της Ρωσίας στην κεντρική Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, αποτελώντας, ουσιαστικά, την κύρια οδό ρωσικού αερίου προς τη γηραιά ήπειρο, σταμάτησε σήμερα το πρωί, λόγω της έκρηξης, με τις τιμές του φυσικού αερίου στο ολλανδικό hub διαπραγμάτευσης TTF να εκτινάσσονται αμέσως μετά την είδηση. Ωστόσο, ακολουθώντας τη δήλωση περί συνέχισης των προμηθειών, υποχώρησαν και πάλι.

  • Δείτε ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This