Λευκός Οίκος: Συνάντηση Μπάιντεν-Ζελένσκι – Τι θα δώσουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία

Από δολάρια... μέχρι Patriot;

Must Read

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, προτού απευθυνθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Καρίν Ζαν-Πιερ με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Με την ευκαιρία του πρώτου ταξιδιού του Ζελένσκι στο εξωτερικό από το ξέσπασμα του πολέμου, η Ζαν-Πιερ έκανε γνωστό ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναγγείλει τη χορήγηση νέας, «σημαντικής βοήθειας» στον ουκρανικό στρατό — που θα συμπεριλαμβάνει, σύμφωνα με ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο, τουλάχιστον μια συστοιχία του προηγμένου αμερικανικού αντιαεροπορικού συστήματος Patriot.

Η επίσκεψη επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, όπου εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, «για όσο χρειαστεί», τόνισε η  Ζαν-Πιερ.

Η δήλωση του Λευκού Οίκου:

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν κάλεσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον για να υπογραμμίσει τη διαρκή δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανυπομονεί να υποδεχθεί τον Πρόεδρο Ζελένσκι αύριο, 21 Δεκεμβρίου, στον Λευκό Οίκο, μετά τον οποίο ο Πρόεδρος Ζελένσκι θα μιλήσει σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου, δείχνοντας την ισχυρή, δικομματική υποστήριξη προς την Ουκρανία. Τριακόσιες ημέρες πριν, η Ρωσία εξαπέλυσε μια βάναυση επίθεση κατά της Ουκρανίας. Σε απάντηση, ο Πρόεδρος Μπάιντεν συγκέντρωσε τον κόσμο για να υποστηρίξει τον λαό της Ουκρανίας καθώς υπερασπίζεται την κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα ανακοινώσει ένα σημαντικό νέο πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια για να βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί έναντι της ρωσικής επιθετικότητας. Η επίσκεψη θα υπογραμμίσει τη σταθερή δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να στηρίξουν την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί, μεταξύ άλλων μέσω της παροχής οικονομικής, ανθρωπιστικής και στρατιωτικής βοήθειας».

Την είδηση έκανε γνωστή και η ουκρανική προεδρία μέσω facebook:

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This