«Διαλύστε το Ευρωκοινοβούλιο» το σχόλιο του Όρμπαν για το Qatargate

Ζήτησε τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διορίζονται από τα εθνικά κοινοβούλια και όχι να εκλέγονται

Must Read

Με αφορμή το σκάνδαλο Qatargate, που έχει προκαλέσει σοβαρότατους τριγμούς στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ζήτησε τη διάλυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε συνέντευξη Τύπου προχώρησε σε σκληρή επίθεση κατά του Ευρωκοινοβουλίου και όπως είπε ήρθε η ώρα να «αποστραγγιστεί ο βάλτος» στις Βρυξέλλες, χρησιμοποιώντας φράση του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το euronews ο Όρμπαν είπε ότι το σκάνδαλο έθεσε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του θεσμού, γι’ αυτό και υποστηρίζει την κατάργηση του οργάνου όπως υφίσταται σήμερα. Ζητώντας τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διορίζονται από τα εθνικά κοινοβούλια και όχι να εκλέγονται.

«Οι Ούγγροι θα ήθελαν να διαλυθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη σημερινή του μορφή. Ο βαθμός στον οποίο έχει πληγεί η φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ουγγαρία είναι εύκολο να απαντηθεί: καθόλου, διότι δεν θα μπορούσε να είναι χαμηλότερος!», δήλωσε χαρακτηριστικά..

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις τον Σεπτέμβριο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί δημοκρατία και θα μετατραπεί σε «υβριδικό καθεστώς εκλογικής απολυταρχίας» υπό την ηγεσία του Όρμπαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This