Χιονοκαταιγίδα στις ΗΠΑ: «Υπάρχουν πάρα πολλοί νεκροί» λένε Έλληνες που ζουν σε πληγείσες περιοχές

«Βγάζεις το χέρι σου από το παράθυρο και σε ένα λεπτό έχει παγώσει...»

Must Read

Ο κυκλώνας-«βόμβα» έχει σαρώσει τα τελευταία 24ωρα ένα μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μετατρέποντας σε εφιάλτη τις γιορτές των Χριστουγέννων για εκατομμύρια πολίτες, με κάποιους εξ αυτών, μάλιστα, να θρηνούν και την απώλεια δικών τους ανθρώπων, καθώς οι νεκροί από το πολικό ψύχος έχουν ξεπεράσει, πλέον, τους 50.

Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι ζουν και εργάζονται σε κάποιες από τις πληγείσες περιοχές μίλησαν στα ελληνικά κανάλια, στην προσπάθειά τους να μάς δώσουν μια ιδέα του τι ακριβώς συμβαίνει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. «Οι άνθρωποι που ζουν εδώ, λένε ότι τέτοιο πολικό ψύχος έχουν να δουν πάρα, μα πάρα πολλά χρόνια», λέει η Άννα Σαρηγιάννη, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη, μιλώντας για την τρομακτική, πραγματικά, κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τις ΗΠΑ.

«Στο Μπάφαλο έχει αποκλειστεί η περιοχή τις τελευταίες τρεις ημέρες λόγω της κακοκαιρίας, είναι σε έκτακτη ανάγκη και υπάρχουν πάρα πολλοί νεκροί… Το διήμερο των Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη επικρατεί πολικό ψύχος. Μιλάμε για θερμοκρασίες που αγγίζουν το -22! Αν βγεις στο δρόμο, παρόλο που οι μέρες είναι γιορτινές δε βλέπεις να κυκλοφορεί ψυχή», περιγράφει μιλώντας στο OPEN.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ζάγκας, Έλληνας που ζει στην Πενσυλβάνια, περιγράφει: «Αυτό που συμβαίνει φέτος δεν έχει ξαναγίνει… Μπορεί να ξεγελαστείς, ότι δεν κάνει τόσο κρύο. Μέχρι που βγάζεις το χέρι σου έξω να βγάλεις μία φωτογραφία και σε ένα λεπτό το χέρι σου έχει παγώσει. Το καλό είναι ότι μας ενημέρωσαν ότι αυτή η κακοκαιρία έρχεται. Ο κόσμος έτρεξε στα σούπερ μάρκετ, προμηθεύτηκε και ήδη είναι αρκετές ημέρες στο σπίτι του».




Άνθρωποι αποκλεισμένοι στα αυτοκίνητά τους περιμένουν μάταια τους διασώστες

«Υπάρχουν άνθρωποι (σε αυτοκίνητα) που δεν τους έσωσαν ακόμα. Δυστυχώς χάσαμε 17 ανθρώπους στο δρόμο αυτές τις ημέρες… Ακόμα δε μας αφήνουν να βγούμε με τα αυτοκίνητα, αλλά μερικοί έχουν βγει έξω και άρχισαν να μαζεύουν τα χιόνια, για να μπορούν να βγουν έξω, όταν μας αφήσουν», είπε στον ΑΝΤ1 μια ακόμη Ελληνίδα, κάτοικος του Μπάφαλο.




«Προχθές ήμασταν στους -34, σήμερα -14 βαθμούς», ακούγεται να λέει ένας Έλληνας που ζει έξω από το Σικάγο, καθώς καταγράφει τις απίστευτες εικόνες έξω από το σπίτι του, τις οποίες και προέβαλε το MEGA σε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This