Τα φαρμακεία στις ΗΠΑ θα μπορούν να πωλούν στο εξής χάπι άμβλωσης

Must Read

Την δυνατότητα να πωλούν στο εξής χάπι άμβλωσης θα έχουν τα φαρμακεία στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη η αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Πρόκειται για ένα μέτρο που θα διευρύνει σημαντικά την πρόσβαση των γυναικών στην άμβλωση, την ώρα που ολοένα και περισσότερες πολιτείες προσπαθούν να περιορίσουν το δικαίωμα αυτό.

Για την αγορά των χαπιών θα απαιτείται ιατρική συνταγή. Μέχρι τώρα αυτά τα χάπια ήταν διαθέσιμα μόνο σε μερικά διαδικτυακά φαρμακεία ή οι γυναίκες μπορούσαν να τα προμηθευτούν από γιατρούς ή κλινικές.

Η ζήτηση για τα χάπια άμβλωσης έχει αυξηθεί στις ΗΠΑ, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τον Ιούνιο την ιστορική απόφαση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» που προστάτευε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση εδώ και μισό αιώνα. Σύμφωνα με ειδικούς, στις ΗΠΑ τα χάπια άμβλωσης χρησιμοποιούνται ήδη στις περισσότερες από τις μισές διακοπές κύησης. Εξάλλου βρίσκονται ολοένα και περισσότερο στο επίκεντρο της πολιτικής και νομικής διαμάχης για το δικαίωμα στην άμβλωση.

Την απόφαση του FDA χαιρέτισε η Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU). «Χαιρόμαστε που ο FDA διεύρυνε την πρόσβαση των φαρμακείων σε αυτό το ασφαλές και αποτελεσματικό φάρμακο», σχολίασε η Τζούλια Κέι δικηγόρος στο Reproductive Freedom Project του ACLU.

Η Μάρτζορι Ντάνενφελσερ, πρόεδρος της οργάνωσης κατά των αμβλώσεων Susan B. Anthony List, από την πλευρά της επέκρινε την απόφαση. «Η κυβέρνηση Μπάιντεν απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι προτάσσει τα κέρδη της βιομηχανίας αμβλώσεων έναντι της ασφάλειας των γυναικών και της ζωής των παιδιών που θα γεννηθούν», κατήγγειλε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This