Τον προκλητικό χαβά της η Τουρκία: Ερντογάν: «Αν οι Έλληνες δεν μπλέξουν με εμάς στο Αιγαίο, δεν θα μπλέξουμε μαζί τους»

Ο Τσαβούσογλου είπε πως «θα αφήσουμε στη μιζέρια τους όσους εποφθαλμιούν το δικαιώματά μας στο Αιγαίο»

Must Read

Μέρα δεν έχει περάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα που να μην έχει προκαλέσει η Τουρκία την χώρα μας είτε με πράξεις όπως η παρενόχληση του σκάφους του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό και οι υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο, είτε με λόγια.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε σήμερα στην Αττάλεια και στη διάρκεια ομιλίας του αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα.

«Φροντίζουμε να λύνουμε κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται στην Τουρκία. Βλέπετε όλα όσα συμβαίνουν στην αμυντική μας βιομηχανία. Έχουμε τα μη επανδρωμένα SIHA, Akinci και Kızılelma. Όλοι μας ζηλεύουν γι’ αυτά τώρα. Που βρίσκεστε τώρα κύριε Κεμάλ; Που περιφέρονται τα ΄κουταβάκια’ σας;

«Εκτοξεύσαμε τον Ταϊφούν, η εμβέλειά του είναι στα 561 χιλιόμετρα. Οι Έλληνες χτύπησαν συναγερμό, οι εφημερίδες τους έγραψαν σε τίτλους πως θα χτυπήσουμε την Αθήνα. Να ξέρουν πως αν δεν μπλέξουν με εμάς στο Αιγαίο, τότε δεν θα μπλέξουμε κι εμείς μαζί τους. Όσο δεν ασχολούνται μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα ασχολούμαστε κι εμείς μαζί τους», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Μέλι» στάζει το στόμα και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την Ελλάδα.

«Αφήνουμε όσους εποφθαλμίουν τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο στη μιζέρια τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του.

 



 

 

Με αφορμή το περιστατικό με την παρενόχληση του σκάφους του λιμενικού,  ο Χουλουσί Ακάρ προειδοποίησε και απείλησε την Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο και για… παρενόχληση Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο!

«Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα. Εργαζόμαστε πραγματικά σκληρά για να τα επιλύσουμε μέσω διαλόγου. Δυστυχώς δεν λάβαμε θετική απάντηση από τη γειτονική Ελλάδα. Όπως δεν ήρθαν, προσπαθούν να μας κατηγορήσουν με κάποιες δικές τους έννοιες. Από την Ελλάδα, που όπλισε τα νησιά και διέλυσε το status quo. Μόλις χθες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας», είπε αρχικά ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας.




Και πρόσθεσε: «Προκλητική η Ελλάδα μέρα νύχτα. Κάνουν τα πάντα, τα κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Δεν αφήνουμε καμία παρενόχληση που μας γίνεται αναπάντητη. Λέμε ότι πριν πέσει το χιόνι στα βουνά που εμπιστεύεσαι, βάλε το μυαλό σου σωστά και τα πόδια σου στη γη. Τους προειδοποιήσαμε και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε».

Για να καταλήξει με τις γνωστές απειλές: «Αφήστε την προκλητική σας στάση. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Ας μιλήσουμε, λέμε. Δυστυχώς, βλέπουμε ένα πρόβλημα από την άλλη πλευρά ως προς αυτό. Το κάνατε αυτό στην ιστορία, οι συνέπειες είναι γνωστές».

Δείτε επίσης:

Προκλητική Hurriyet:«Ελληνικό σκάφος πυροβόλησε τους Τούρκους αλιείς»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This