Κυριακή 20/6/2021

«Βράχος» ο Μακρόν για το Brexit: Η προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου πρέπει να τηρηθεί

Κόντρα στις περισσότερες ευρωπαϊκές «φωνές» που ζητούν να δοθεί μεγαλύτερη παράταση στο Λονδίνο για το Brexit πηγαίνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζητά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ «εντός 15 ημερών» την ώρα που Γερμανία και Ιρλανδία είναι αυτές που επιμένουν να δοθεί περισσότερος χρόνος για την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε.

Το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ισπανία υποστηρίζουν τη σύντομη παράταση του Μακρόν.

«Με δεδομένο ότι χρειάζεται ομόφωνη απόφαση για την όποια αναβολή του Brexit, ο Μακρόν μπορεί να έχει στα χέρια του τη δύναμη να καθορίσει το μέλλον της Βρετανίας. Και ήδη υπάρχουν σημάδια ότι ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να μπλοκάρει την καθυστέρηση», όπως επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg.

«Η προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου πρέπει να τηρηθεί», τόνισε ο Μακρόν στην κατάληξη της συνόδου κορυφής της προηγούμενης εβδομάδα. Με δεδομένο ότι πλησιάζει το τέλος της εποχής της Μέρκελ- που είναι πιο ανοιχτή από τον Μακρόν σε μια καθυστέρηση στο Brexit- στην εξουσία, ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να φορέσει τον μανδύα του de facto αρχηγού της Ευρώπης. Ήδη έβαλε βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και στον προϋπολογισμό της Ένωσης», όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ