«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα μας ανήκουν – Συζητήθηκε ο δανεισμός» λέει η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού

«Ξεκόβει» το σενάριο για μόνιμη επιστροφή των Γλυπτών και αποκαλύπτει ότι υπήρξαν συζητήσεις για τον δανεισμό τους

Must Read

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Μισέλ Ντόνελαν, σε συνέντευξή της στο BBC, προκαλώντας οργή στο πανελλήνιο.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για τον καταιγισμό δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου αναφορικά με κρυφό deal του Μητσοτάκη με το Βρετανικό μουσείο, το οποίο θα αφορά τον δανεισμό των αρχαιοτήτων – μια συμφωνία που αν πραγματοποιηθεί θα αποτελεί μεγάλη ήττα για τη χώρα μας- η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι τα Γλυπτά ανήκουν στην Βρετανία και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να επιστραφούν μόνιμα στην Ελλάδα.

«Η αποστολή τους θα “άνοιγε τον ασκό του Αιόλου” και θα ακολουθούσαμε έναν επικίνδυνο δρόμο» δήλωσε.

Το BBC αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι ισχυρισμοί της Μισέλ Ντόνελαν θα προκαλέσουν την «οργή της Αθήνας και όχι μόνο».

Η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού ανέφερε επίσης ότι είχε «πολλές συνομιλίες» με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, και ότι «η άποψή του για αυτό το ζήτημα έχει παρερμηνευθεί και σίγουρα απεικονίζεται λανθασμένα. Δεν πρόκειται να στείλει πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα» είπε και στη συνέχεια αποκάλυψε ότι έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο δανεισμού:

«Δεν πρόκειται να τα στείλει πίσω [σ.σ.: τα Γλυπτά]. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή του. Δεν έχει καμία επιθυμία να το κάνει. Έχει επίσης συζητηθεί η ιδέα ενός δανείου 100 ετών, κάτι που σίγουρα δεν είναι αυτό που σχεδιάζει. Θα συμφωνούσε μαζί μου, ότι δεν πρέπει να τα στέλνουμε πίσω και στην πραγματικότητα ανήκουν εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα φροντίζουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, από όταν αποκτήσαμε την πρόσβαση», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Μισέλ Ντόνελαν.

Δείτε επίσης:

Ο Μητσοτάκης λέει ότι αν τον ψηφίσουν ξανά… θα φέρει πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This