Σάλος στη Γαλλία από τη δήλωση της Μπριζίτ Μακρόν ότι είναι υπέρ της στολής στα σχολεία!

Δηλώνει και κατά των κινητών τηλεφώνων στα λύκεια

Must Read

Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, τάσσεται υπέρ του να φορούν στολή οι μαθητές στο σχολείο σε συνέντευξή της!

Αυτό το θέμα δεν άργησε να εγείρει αντιδράσεις στη Γαλλία, ακόμη και στους κόλπους του προεδρικού στρατοπέδου.

Όταν ρωτήθηκε από επτά αναγνώστες της εφημερίδας Le Parisien, η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν απάντησε πολύ ευθέως σε μια ερώτηση για τη στολή.

«Φόρεσα τη στολή ως μαθήτρια: 15 ετών, μπλε σκούρα φούστα, μπλε σκούρο πουλόβερ. Και πήγε καλά. Αυτό εξαλείφει τις διαφορές, κερδίζεις χρόνο – είναι χρονοβόρο να επιλέγεις πώς θα ντυθείς το πρωί, και χρήμα – σε σχέση με τα επώνυμα ρούχα. Είμαι λοιπόν υπέρ της στολής στο σχολείο, αλλά μια απλή στολή και όχι μελαγχολική», απάντησε.

Το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, Αναγέννηση, συγκρότησε ομάδα εργασίας στην Εθνοσυνέλευση για το θέμα αυτό που διχάζει τους Γάλλους.

Ο υπουργός Παιδείας Παπ Ντιαγέ είπε την περασμένη εβδομάδα: «Να επιβληθεί η στολή σε όλους τους μαθητές, (λέω) όχι», αναφέροντας ωστόσο ότι ένα σχολείο μπορεί να καθιερώσει μια στολή σε τοπικό επίπεδο.

Μια πρόταση νόμου του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός για να καταστήσει υποχρεωτική τη στολή στα δημόσια σχολεία απορρίφθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου σε επιτροπή στη Συνέλευση, παρά την υποστήριξη της δεξιάς. Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη.

Η Μπριζίτ Μακρόν δηλώνει επίσης ότι είναι υπέρ της επέκτασης στο λύκειο του κανόνα κατά των κινητών τηλεφώνων που ισχύει στο γυμνάσιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This