Άρχισε να «κελαηδάει» για το QatarGate ο Παντσέρι – Συνελήφθη η λογίστρια του

Οι αποκαλύψεις Παντσέρι στις Αρχές οδήγησαν στη σύλληψη της Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι,

Must Read

Ανοίγει το στόμα του και δίνει ονόματα ο εγκέφαλος του σκανδάλου QatarGate, ο οποίος όπως έγινε γνωστό χθες έκανε συμφωνία με τις βελγικές αρχές προκειμένου να πέσει στα «μαλακά». Ο Αντόνιο Παντσέρι έδωσε ήδη τις πρώτες σημαντικές καταθέσεις, γεγονός που έφερε νέες εξελίξεις στην υπόθεση.

Μετά τα όσα αποκάλυψε, εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την λογίστριά του Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, η οποία συνελήφθη από την ιταλική Οικονομική Αστυνομία.

Η Μπελίνι κατηγορείται ότι αποτέλεσε έναν από τους κόμβους του δικτύου το οποίο «έχτισε» ο Παντσέρι προκειμένου να διακινήσει το μαύρο χρήμα από Κατάρ και Μαρόκο.

Όπως έγινε γνωστό, η λογίστρια διαχειριζόταν και τα οικονομικά της κόρης του Παντσέρι, Σίλβια, σε λογαριασμό της οποίας βρέθηκαν 200.000 ευρώ από τις ΜΚΟ No peace και American Human Right Association.

Σε δηλώσεις της η ίδια είχε πει ότι είναι ψύχραιμη και δεν έχει τίποτα να κρύψει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι στην απολογία του τον Δεκέμβριο, «έδωσε» τον Βέλγο ευρωβουλευτή Mαρκ Ταραμπέλα:

«Η πρωτοβουλία που παρουσιάστηκε στο Κοινοβούλιο ήταν μια πρωτοβουλία ‘‘lobbying”. Προφανώς αναζητούσαμε βουλευτές πρόθυμους να υποστηρίξουν ορισμένες θέσεις υπέρ του Κατάρ. Σε αυτό το πλαίσιο, ορισμένοι βουλευτές υποστήριξαν αυτές τις θέσεις, αλλά από απλή πεποίθηση, και ο Τζόρτζι και εγώ, μερικές φορές μόνος μου, μερικές φορές ο Τζόρτζι, τους καλούσαμε να σκεφτούν αυτές τις θέσεις. Γενικά, υπάρχει ανταλλαγή απόψεων με βουλευτές και έτσι τους καλούμε να προβληματιστούν για ορισμένες θέσεις. Τους συμβουλεύουμε λοιπόν, τους λέμε ότι θα ήταν χρήσιμο…, αλλά δεν συμφωνούν όλοι», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Στην περίπτωση του Μαρκ Ταραμπέλα, ο ευρωβουλευτής ανταμείφθηκε πολλές φορές, με το συνολικό ποσό να φτάνει, μεταξύ 120 και 140.000 ευρώ. Λάμβανε χρήματα σε μετρητά. Εγώ του τα έδωσα πολλές φορές σε μετρητά, και μερικές φορές με συνόδευε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι. Συνήθιζα να τα δίνω σε διάφορα μέρη. Ήταν σε χάρτινες σακούλες. Αυτό ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Την επαφή γενικά την έκανα εγώ και καμιά φορά ο Τζόρτζι. Κάθε φορά, το ποσό ήταν περίπου 20.000 ευρώ. Κάθε φορά, παραδίδαμε τα χρήματα με διαφορά δύο ή τριών μηνών και η τελευταία παράδοση ήταν πριν από έξι μήνες», κατέθεσε ο Παντσέρι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This