Ο σφαγέας Αλίεφ «λάδωσε» με 7 εκ. Δολάρια τους Ούγγρους για να απελευθερώσουν Αζέρο φονιά!

Το βρώμικο πρόσωπο του Αζερμπαϊτζάν και του δικτάτορα Αλίεφ αποκαλύπτεται

Must Read

Δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε μια πληρωμή 7 εκατομμυρίων δολαρίων από το Αζερμπαϊτζάν σε έναν ουγγρικό τραπεζικό λογαριασμό, η οποία ταυτίζεται χρονικά με την έκδοση από τη Βουδαπέστη του «καταδικασμένου δολοφόνου με το τσεκούρι» στο Μπακού, όπου έγινε δεκτός σαν ήρωας και του δόθηκε χάρη.

Η Έρευνα που έγινε από την ουγγρική ερευνητική δημοσιογραφική ΜΚΟ Atlatszo.hu, μαζί με το Οργανωμένο Έργο Αναφοράς για το Οργανωμένο Έγκλημα και Διαφθορά (OCCRP) και άλλα μέσα ενημέρωσης, αποκάλυψε πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν πώς ένα μαύρο ταμείο 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνδεδεμένο με την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν είχε χρησιμοποιηθεί για την προώθηση των πολιτικών στόχων του σφαγέα Αλίεφ, εξαγοράζοντας δυτικούς πολιτικούς, αξιωματούχους και ΜΜΕ.

Κάποια από αυτά τα κεφάλαια – συνολικού ύψους άνω των 7 εκατομμυρίων δολαρίων – φέρεται να έφτασαν στον λογαριασμό της MKB Bank με έδρα τη Βουδαπέστη, ακριβώς την εποχή που η κυβέρνηση της Ουγγαρίας παρέδωσε τον καταδικασμένο δολοφόνο Ramil Safarov στο Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με το Atlatszo.hu, ο ουγγρικός τραπεζικός λογαριασμός ανήκε σε μια offshore εταιρεία, την Velasco International Inc., που ανήκει στον γιο ενός ισχυρού πολιτικού στο Μπακού.

Η έκθεση σημειώνει ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν επισκέφθηκε την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν τον Ιούνιο του 2012 (ακριβώς πριν από την απελευθέρωση του Σαφάροφ), όπου τον υποδέχθηκε ο τότε πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν Yaqub Eyyubov, πατέρας του Orkham Eyyubov, ιδιοκτήτη της υπεράκτιας εταιρείας .

Οκτώ χρόνια πριν, ο Safarov, τότε υπολοχαγός του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, δολοφόνησε τον υπολοχαγό του αρμενικού στρατού Gurgen Margaryan στη Βουδαπέστη. Οι δυο τους βρίσκονταν στην Ουγγαρία και συμμετείχαν σε ένα γλωσσικό πρόγραμμα υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ.

Ο Safarov μπήκε στον κοιτώνα του Margaryan που κοιμόταν, αποκεφαλίζοντας τον εν μέρει με ένα τσεκούρι πριν τον μαχαιρώσει επανειλημμένα στο στήθος. Ο Safarov σύντομα συνελήφθη και δικάστηκε σε ουγγρικό δικαστήριο όπου δικάστηκε για φόνο το 2006 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του στο Μπακού, η κυβέρνηση Όρμπαν επέτρεψε στον Σαφάροφ να εκδοθεί στο Αζερμπαϊτζάν, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή. Ως αποτέλεσμα, η Αρμενία διέκοψε αργότερα τις διπλωματικές σχέσεις με την Ουγγαρία.

Μετά την αποφυλάκισή του, ο δολοφόνος Safarov αποθεώθηκε πλήθος στο Μπακού. Αργότερα έλαβε χάρη, προήχθη στο βαθμό του ταγματάρχη και ο Αλίεφ του παραχώρησε ένα πολυτελές διαμέρισμα από το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Όταν ρωτήθηκε για αυτές τις αναφορές σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι διεθνείς και εθνικές έρευνες θα αποκαλύψουν τι ακριβώς συνέβη», προσθέτοντας ότι η έλλειψη πληροφοριών μπορεί να οδηγήσει σε δυσφημιστικές δηλώσεις που έχουν σοβαρές συνέπειες .

«Με τον πιο σταθερό δυνατό τρόπο, απορρίπτω κάθε συμπέρασμα ή υπαινιγμό που κάνει σύνδεση μεταξύ των αποφάσεων της ουγγρικής εξωτερικής πολιτικής και των προαναφερθέντων εγκληματικών ενεργειών», είπε ο Szijjarto. «Ελπίζω πραγματικά να μπορέσουμε να αποκαλύψουμε την αλήθεια αυτού που συνέβη πολύ σύντομα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This