Ειδικό δικαστήριο κατά Πούτιν και Ρωσίας ετοιμάζει το Ευρωκοινοβούλιο!

Την ώρα που τρίζει συθέμελα από τα «λαδώματα» των ευρωβουλευτών

Must Read

Ψήφισμα εγκρίθηκε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο για να λογοδοτήσουν Πούτιν και Ρωσία για το έγκλημα της επίθεσης στην Ουκρανία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 472 ψήφους υπέρ, 19 κατά και 33 αποχές.

Υπογραμμίζεται μάλιστα η σημασία της συντονισμένης διεθνούς δράσης για την παραπομπή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη, βάσει του Διεθνούς Δικαίου και γίνεται εκτενής αναφορά σε «θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Μπούτσα, την Ιρπίν και πολλές άλλες ουκρανικές πόλεις» που αποκαλύπτουν τη βιαιότητα του πολέμου.

Μάλιστα οι ευρωβουλευτές καλούν την ΕΕ να πιέσει για τη δημιουργία ειδικού διεθνούς δικαστηρίου για τη δίωξη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας, καθώς και των συμμάχων της, κυρίως του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σημειώνουν δε ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ειδικό δικαστήριο πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και οι ουκρανικές και διεθνείς αρχές να υποστηριχθούν στη διασφάλιση των αποδεικτικών στοιχείων.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιστεύει ακράδαντα ότι η σύσταση ειδικού δικαστηρίου θα έστελνε ένα πολύ σαφές μήνυμα τόσο στη ρωσική κοινωνία όσο και στη διεθνή κοινότητα ότι ο πρόεδρος Πούτιν και η ρωσική ηγεσία στο σύνολό της μπορούν να καταδικαστούν για το έγκλημα της επίθεσης στην Ουκρανία», τονίζοντας μάλιστα ότι όσο στην ηγεσία της Ρωσίας είναι ο Πούτιν η χώρα δεν είναι εφικτό να επιστρέψει στις συναλλαγές της με τη Δύση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This