«Ουδέν σχόλιον» από την ΕΕ για τα «βασανιστήρια» της Εύας Καϊλή

Είχε γίνει καταγγελία χθες μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Must Read

Δεν θέλησε να σχολιάσει τις καταγγελίες που έκανε χθες η πρώην ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλήη οποία κατηγορείται για το σκάνδαλο Qatar Gate, μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου σχετικά με τις «μεσαιωνικές» συνθήκες κράτησης της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετέφερε την είδηση πως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέκυψε ένα «ουδέν σχόλιο», σχετικά με τις κατηγορίες για «βασανιστήρια» που καταγγέλθηκαν.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να λάβει θέση για μεμονωμένες περιπτώσεις», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, Eric Mamer, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, όπως μεταδίδει το ANSA.

Το πρακτορείο τονίζει επίσης πως όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Christian Wigand «είναι πάντα σημαντικό να διασφαλίζονται συνθήκες κράτησης σύμφωνες με τα θεμελιώδη δικαιώματα στην ΕΕ».

Να σημειωθεί πως χθες αποφασίστηκε η Εύα Καϊλή να παραμείνει στην φυλακή για ακόμα 30 μέρες ενώ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση εντός 24 ωρών.

Η ίδια δήλωσε «ματαιοπονούν. Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει».

Τι είχε καταγγείλει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος προχώρησε και σε μια καταγγελία, σχετικά με τις συνθήκες κράτησης της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

«Ήταν για αρκετές ώρες στην απομόνωση, της είχαν πάρει το μπουφάν ενώ κρύωνε και δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της. Δεν της επέτρεπαν ούτε να πλυθεί, παρά το ότι  είχε αίμα. Όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.





 

Ο δικηγόρος τόνισε πως η Εύα Καΐλή υπέστη βασανιστήρια τις πρώτες ώρες της κράτησης της, με στόχο όπως υποστηρίζει να «σπάσει» κατά την ανάκριση και να ομολογήσει πράξεις που δεν γνωρίζει και δεν έχει σχέση με την τέλεση τους.

Αφού ανέφερε μια σειρά από περιστατικά που σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνιστούν, όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, βασανιστήρια, ο συνήγορος έκανε λόγο για «Μεσαίωνα».

«Όλα αυτά είχαν ως στόχο να την κάνουν να λυγίσει και να ομολογήσει. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προσθέτοντας πως η Εύα Καϊλή του είπε πως «Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχθώ μια κατηγορία που ουδέποτε έχω διαπράξει. Ουδέποτε δωροδοκήθηκα».

 




 

Δείτε επίσης:

Qatargate: Άλλοι κινούσαν τα νήματα του σκανδάλου διαφθοράς, λέει ο δικηγόρος του Παντσέρι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This