Συναγερμός στην Τεχεράνη: Ένοπλος εισέβαλε πυροβολώντας στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν!

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από τα πυρά του - Συνελήφθη ο δράστης

Must Read

Πανικός προκλήθηκε σήμερα στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν, όταν ένας άνδρας εισέβαλε στο χώρο πυροβολώντας, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από τα πυρά του ένας αξιωματούχος της πρεσβείας και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάν Αλίεφ δήλωσε πως η επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της χώρας του στο Ιράν ήταν «πράξη τρομοκρατίας» και ζήτησε να διεξαχθεί γρήγορα έρευνα και να τιμωρηθεί ο «τρομοκράτης». «Καταδικάζω κατηγορηματικά την πράξη τρομοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Τεχεράνη», έγραψε ο Αλίεφ στο Twitter.

Νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν είχε ανακοινώσει πως ένας αξιωματούχος της ασφάλειας σκοτώθηκε και δύο άλλοι άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης πως εκκενώνει την πρεσβεία του στην Τεχεράνη και πως θεωρεί το Ιράν «υπεύθυνο» για την επίθεση.

«Ο δράστης της επίθεσης στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν συνελήφθη», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τεχεράνης, στρατηγός Χοσεΐν Ραχιμί, στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πρόσωπο αυτό εισήλθε στην πρεσβεία με τα δύο μικρά παιδιά του». «Στη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας, ο δράστης ανέφερε ως κίνητρο προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα», διευκρίνισε.

Αργότερα ο στρατηγός δήλωσε στην τηλεόραση πως ο δράστης είναι ένας Ιρανός παντρεμένος με μια Αζέρα. «Υποστηρίζει πως η σύζυγός του κρατείται στην πρεσβεία εδώ και εννέα μήνες», είπε χωρίς να κάνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες. «Ένας πολίτης του Αζερμπαϊτζάν σκοτώθηκε κατά την επίθεση και φαίνεται πως πρόκειται για ένα μέλος της πρεσβείας και, σύμφωνα με συναδέλφους, για τον πρώτο γραμματέα της πρεσβείας», πρόσθεσε.

Συλλυπητήρια από τη Ρωσία

Η ρωσική διπλωματία δήλωσε «σοκαρισμένη» από την επίθεση αυτή, με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα να γράφει στην εφαρμογή Telegram, «εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και την υποστήριξή μας στους Αζέρους συναδέλφους μας».

Το Ιράν, όπου κατοικούν εκατομμύρια Αζέροι, μια εθνοτική ομάδα που ζει κυρίως στο Αζερμπαϊτζάν, το Ιράν και τη Ρωσία, κατηγορεί από καιρό τη γειτονική του χώρα ότι υποθάλπει αυτονομιστικά αισθήματα στο έδαφός του.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο Μπακού και την Τεχεράνη είναι παραδοσιακά «ευαίσθητες», καθώς το τουρκόφωνο Αζερμπαϊτζάν είναι στενός σύμμαχος της Τουρκίας, ιστορικής αντιπάλου του Ιράν. Η Τεχεράνη εκφράζει, επίσης, φόβους ότι το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Ιράν από το Ισραήλ, που είναι ο κύριος προμηθευτής όπλων του Μπακού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This