Η γερμανική πρεσβεία στην Τουρκία προειδοποιεί για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος

Προειδοποιεί ακόμη τους Γερμανούς πολίτες ότι μπορεί να γίνουν στόχος του καθεστώτος Ερντογάν και να συλληφθούν και για μία ανάρτηση στα social media

Must Read

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα, προειδοποιεί τους Γερμανούς πολίτες για ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Τουρκία, κυρίως μετά το κάψιμο του Κορανίου. Συστήνει λοιπόν στους πολίτες της να αποφεύγουν επισκέψεις σε εκκλησίες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Την ίδια ακριβώς προειδοποίηση στέλνουν και άλλες δυτικές πρεσβείες στην Άγκυρα, με πρώτες τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τώρα την Γερμανία.

Μάλιστα με ανάρτησή της στο Twitter η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα, προχωράει ακόμη παραπάνω και προειδοποιεί τους πολίτες της που βρίσκονται στην Τουρκία ότι μπορεί ακόμη και να συλληφθούν από τις τουρκικές αρχές χωρίς ιδιαίτερο λόγο!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Εξακολουθούν να υπάρχουν περιπτώσεις, κατά τις οποίες Γερμανοί υπήκοοι συλλαμβάνονται αυθαίρετα, τους απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα ή εμποδίζεται η είσοδος στην Τουρκία. Ακόμα και άτομα που κατάφεραν να εισέλθουν και να εξέλθουν από τη χώρα χωρίς προβλήματα στο παρελθόν, μπορεί να συλληφθούν κατά τη διάρκεια μιας νέας παραμονής, λόγω κατηγοριών για εγκλήματα που συνέβησαν πολύ παλιά ή νέων κατηγοριών. Σε πολλές περιπτώσεις, τα μέτρα δίωξης βασίζονται στην υποψία προπαγάνδας, υποστήριξης ή συμμετοχής σε οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική, π.χ. το ΡΚΚ ή το κίνημα Γκιουλέν (το τελευταίο έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία). Οι τουρκικές αρχές επιβολής του νόμου τηρούν προφανώς εκτεταμένους καταλόγους προσώπων που διαμένουν στη Γερμανία και τα οποία μπορούν να αποτελέσουν στόχο διωκτικών μέτρων, ακόμη και χωρίς επαρκείς προκαταρκτικές έρευνες».

Και δίνει οδηγίες στους Γερμανούς  αναφέροντας:
«Μείνετε μακριά από πολιτικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και γενικά από μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων. Να γνωρίζετε ότι οι απόψεις που εκφράζονται και οι ενέργειες που γίνονται στη Γερμανία, όπως η συλλογή υπογραφών για κουρδικά θέματα, μπορεί να εκληφθούν ως επικριτικές για την κυβέρνηση της Τουρκίας και, ως εκ τούτου, να οδηγήσουν σε ποινικές συνέπειες εκεί. Το ίδιο ισχύει και για τις δηλώσεις που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και για την απλή κοινοποίηση ή το ‘like’ της ανάρτησης κάποιου άλλου. Τα μη δημόσια σχόλια μπορούν επίσης να διαβιβαστούν στις τουρκικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, μέσω ανώνυμης καταγγελίας. Σημειώστε ότι ακόμη και η προξενική συνδρομή από την αρμόδια γερμανική αποστολή στο εξωτερικό μπορεί να μην επαρκεί σε πολλές περιπτώσεις για να σας προστατεύσει από την ποινική δίωξη, η οποία μπορεί να είναι σημαντική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γαρυφαλλιά Καληφώνη – Χρήστος Μάστορας: Το unfollow και η επανασύνδεση

H Γαρυφαλλιά Καληφώνη και ο Χρήστος Μάστορας είναι ένα από τα πολυσυζητημένα ζευγάρια της ελληνικής showbiz. Οι δυο τους...

More Articles Like This