Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023

Αιγαίο: Τουρκική άσκηση με οδηγό την έκθεση του Κογκρέσου

Οι Αμερικανοί νομιμοποιούν όλες τις παρανομίες της Άγκυρας και ο Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία

Συντάκτης: Newsroom

Η άκρως φιλοτουρκική έκθεση του Κογκρέσου παρέχει το πλεονέκτημα στην Τουρκία να εφαρμόζει άμεσα και στην πράξη όλες τις παράνομες και επιθετικές πρακτικές της στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

  • Από την Κύρα Αδάμ

H κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιδρά καθόλου στην αρνητική για την ελληνική κυριαρχία και συμφέροντα έκθεση του Κογκρέσου, ούτε καν τυπικά κάλεσε σε διαμαρτυρία τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα. Αυτή η στάση της κυβέρνησης ισοδυναμεί με ελληνική αποδοχή της κατάπτυστης και άκρως επικίνδυνης για τα ελληνικά συμφέροντα έκθεσης αυτής, ενώ παράλληλα επιτρέπει στην Αγκυρα να μετατρέπει τη νόμιμη ελληνικότητα των νήσων, νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου σε τουρκικά κεκτημένα.

Η Τουρκία, έχοντας την υποστήριξη της έκθεσης του Κογκρέσου, εκτελεί άσκηση στο Αιγαίο από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου 2023 και ώρες από τις 5 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ., και για την άσκηση αυτή εξέδωσε σχετική αγγελία, ενημερώνοντας τους πάντες διεθνώς.

Η τουρκική αγγελία είναι στο σύνολό της παράνομη, διότι:

  • Παραβιάζει τη σύμβαση ICAO, τη σύμβαση της Θάλασσας και το καταστατικό του ΟΗΕ, διότι οι διαδρομές και οι περιοχές της τουρκικής άσκησης καταλαμβάνουν περιοχές ελληνικής κυριαρχίας.
  • Η τουρκική αγγελία είναι παράνομη με βάση τη σύμβαση ICAO, διότι εκδόθηκε για το FIR Αθηνών, που είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα της Αθήνας η έκδοση αγγελιών, είναι επίσης παράνομη διότι καλύπτει τεράστιες περιοχές και για μεγάλο χρονικό διάστημα (32 ημέρες), κάτι που απαγορεύει η σύμβαση ICAO και ακόμα είναι παράνομη διότι θα εκτελείται ταυτόχρονα και άσκηση SAR (Θαλάσσια Ερευνα και Διάσωση) στο κεντρικό Αιγαίο, παραβιάζοντας τον ICAO, ο οποίος με τη σύμφωνη θέση και υπογραφή της Τουρκίας έχει ορίσει το FIR Αθηνών ως περιοχή SAR της Αθήνας, ενώ τα τουρκικά αεροπορικά μέσα δεν θα καταθέτουν σχέδια πτήσης.
  • Τέλος, παραβιάζει το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ και για όλους τους πάρα πάνω λόγους, ενώ η τουρκική άσκηση έχει σχεδιαστεί 6 ν.μ. από τις ακτές των ελληνικών κατοικημένων νήσων, θέτοντας στα... άχρηστα τα 10 ν.μ. του ΕΕΧ.

Ολες αυτές οι τουρκικές παρανομίες σε βάρος της Ελλάδας επιβεβαιώνονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και καταγράφονται στην ελληνική διεθνή αγγελία Α0 202/23,την οποία παρουσιάζει η «κυριακάτικη δημοκρατία» ως τεκμήριο.

Η ελληνική διεθνή αγγελία Α0202/23 επιβεβαιώνει όλες τις παρανομίες της τουρκικής αγγελίας

Ωστόσο, όλες αυτές τις τουρκικές παρανομίες η έκθεση του Κογκρέσου τις καθιστά νόμιμες και τις εντάσσει στη διεθνή νομιμότητα, ενώ καθιστά την Ελλάδα παράνομη ως προς τα 6 ν.μ. και 10 ν.μ. του ΕΕΧ, την αποστρατιωτικοποίηση, την κατάθεση σχεδίων πτήσης, το FIR Αθηνών, την τουρκολιβυκή ΑΟΖ κ.λπ.

Με την απεικόνιση μόνο της διαδρομής της τουρκικής άσκησης πάνω στον χάρτη της έκθεσης του Κογκρέσου αποκαλύπτεται η ταύτιση των ΗΠΑ με όλες τις τουρκικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας. Οπως φαίνεται με μαύρο χρώμα, η τουρκική άσκηση αρχίζει τη διαδρομή από το σημείο Α (μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου) και φτάνει μέχρι 25 ν.μ. νοτίως της Θάσου, σημείο Β, και επιστροφή.

Στον χάρτη της έκθεσης του Κογκρέσου, τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, με ροζ χρώμα, η έκθεση του Κογκρέσου τα ορίζει ως μη ελληνικά, αλλά διεκδικούμενα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ τα νησιά με πράσινο χρώμα τα ορίζει ως αποστρατιωτικοποιημένα. Ετσι, η διαδρομή της άσκησης από το σημείο Α διέρχεται 6 ν.μ. από τις νοτιοανατολικές ακτές της Ρόδου, θέτοντας στην πυρά τα 10 ν.μ. ΕΕΧ.

Χάρτης 1: Με την απεικόνιση μόνο της διαδρομής της τουρκικής άσκησης πάνω στον χάρτη της έκθεσης του Κογκρέσου, αποκαλύπτεται η ταύτιση των ΗΠΑ με όλες τις τουρκικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας

Παράλληλα, όμως, η τουρκική διαδρομή περνάει «κοκορέτσι» τις δύο βραχονησίδες νοτιοανατολικά της Ρόδου, δεδομένου ότι, σύμφωνα με την έκθεση του Κογκρέσου, δεν είναι ελληνικές. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι η έκθεση του Κογκρέσου νομιμοποιεί την τουρκολιβυκή ΑΟΖ και τούτο διότι αυτές οι δύο βραχονησίδες, ως μη ελληνικές κατά την έκθεση του Κογκρέσου, αποκόπτουν και απαγορεύουν επέκταση της ΑΟΖ Ρόδου νοτιοανατολικά, διότι τη «φράσσουν» οι δύο βραχονησίδες, με αποτέλεσμα η τουρκολιβυκή ΑΟΖ να μένει ανέπαφη.

Συνεχίζοντας την τουρκική διαδρομή προς βορρά, στο σημείο Α θέτει στα άχρηστα την ελληνική κυριαρχία πλείστων βραχονησίδων με ροζ χρώμα, δεδομένου ότι κατά την έκθεση του Κογκρέσου δεν είναι ελληνικές. Φτάνουν, μάλιστα, ΗΠΑ και Τουρκία να υποστηρίζουν ότι ακόμα και οι βραχονησίδες Καλόγεροι και Αντίψαρα, που αποκτήθηκαν με θυσίες και ελληνικό αίμα, δεν είναι ελληνικές.

Στον χάρτη της έκθεσης του Κογκρέσου δεν έχει γίνει απεικόνιση και των πέντε περιοχών της τουρκικής άσκησης, και τούτο διότι το σύνολο της τουρκικής άσκησης θα σκοτείνιαζε όλο τον χάρτη στο Αιγαίο και η απεικόνιση πιθανόν να μην ήταν σαφής και κατανοητή. Για τον λόγο αυτό η «κυριακάτικη δημοκρατία» παραθέτει τον χάρτη 2, με τις πέντε περιοχές της άσκησης και το σύνολο της τουρκικής άσκησης.

Χάρτης 2: Απεικονίζονται το σύνολο της τουρκικής άσκησης και οι πέντε περιοχές της άσκησης

Στον χάρτη 2, στον οποίο απεικονίζεται το σύνολο της τουρκικής άσκησης, επισημαίνονται τα ακόλουθα: Η Τουρκία στην παράνομη αγγελία που εξέδωσε για την εκτέλεση της τουρκικής άσκησης δεν αναγράφει εάν τα μέσα της άσκησης θα είναι αεροσκάφη ή UAV ή…ανεμόπτερα, με αποτέλεσμα να παραβιάζει τον ΙCΑΟ και να προκαλεί μείζον πρόβλημα στην εναέρια κυκλοφορία των πολιτικών αεροσκαφών και των επιβατών τους. Λόγω τουρκικής πονηριάς, που βασίζεται στην ελληνική αδιαφορία, η Τουρκία μπορεί να εκτελεί την άσκηση με οτιδήποτε αεροπορικά μέσα επιλέγει, ακόμα και με… γλάρους. Η πονηριά αυτή καταπονεί την Π.Α., διότι, μολονότι τουρκικά UAV παραβιάζουν την ελληνική κυριαρχία και δεν καταθέτουν σχέδια πτήσης, εντούτοις δεν μπορεί να τα αναχαιτίσει (καταρρίψει), παρά μόνο να τα αναγνωρίσει, με αποτέλεσμα, σε νομικό, διπλωματικό και πολιτικό πλαίσιο, να φαίνεται αποδοχή από την Ελλάδα των παρανομιών της Τουρκίας και της έκθεσης του Κογκρέσου.

Η έκθεση καταργεί σύνορα και εισάγει συνδιάχειριση του Αιγαίου

Τουρκικά F-16

Ο,τι υπάρχει στον χάρτη του Κογκρέσου με ροζ χρώμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στην έκθεση υποστηρίζεται ότι δεν είναι καθορισμένα κυριαρχικά όρια ή σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η έκθεση, μάλιστα, φτάνει στο ελεεινό σημείο να καθορίζει ότι από τις εκβολές του Εβρου μέχρι νοτίως της Σάμου δεν υπάρχουν ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα.

Γεγονός που είναι σε βάρος της Ελλάδας, δεδομένου ότι η έκθεση παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο ορίζει ότι απέναντι από τις ελληνικές ακτές, όπως Λέσβος, Χίος, Σάμος, υπάρχουν ελληνοτουρκικά σύνορα τα οποία είναι η μέση γραμμή. Σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, υπάρχουν σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά όχι συνεχόμενα.

Με την έκθεση καταργούνται τα σύνορα και η περιοχή του Αιγαίου παρουσιάζεται ως συνδιάχειριση. Πέραν αυτού, η έκθεση παραβιάζει τη Σύμβαση ΙCΑΟ υπέρ της Τουρκίας, διότι το 1950, με τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας, καθορίστηκε το FIR Αθηνών - Κωνσταντινούπολης, το οποίο από τις εκβολές του Εβρου μέχρι 15 ν.μ. ανατολικά του Καστελόριζου ορίζεται από τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, η έκθεση λέει στους Τούρκους να μην καταθέτουν σχέδια πτήσης, διότι έχουν καταργήσει τα θαλάσσια σύνορα και το FIR Αθηνών - Κωνσταντινούπολης και έχουν καταστήσει το Αιγαίο ξέφραγο αμπέλι και στην καλύτερη περίπτωση συνδιάχειριση Ελλάδας - Τουρκίας.

Οι ελληνικές βραχονησίδες «αδέσποτες» για ΗΠΑ και Τουρκία

Τουρκικό UAV

Η αδυναμία και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης να προασπίσει σε νομικό διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο την ελληνική κυριαρχία και τα ελληνικά συμφέροντα στο Αιγαίο, απέναντι στις συνεχείς έμπρακτες επιθετικές ενέργειες της Αγκυρας, αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία οικοδομήθηκε, αρνητικά και επικίνδυνα για τα ελληνικά συμφέροντα, το ειδικό κεφάλαιο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μέσα στην έκθεση του Κογκρέσου για τις συνολικές αμερικανοτουρκικές σχέσεις το 2023.

Και τούτο, διότι η έκθεση του Κογκρέσου παρουσιάζει και καταγράφει πλείστα ελληνικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου όχι ελληνικά, αλλά χωρίς καθορισμένο ιδιοκτησιακό και κυριαρχικό καθεστώς, γεγονός που τα καθιστά αδέσποτα και ξένο κράτος.
Στον χάρτη της έκθεσης του Κογκρέσου παρουσιάζονται πάνω από 30 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες ως διεκδικούμενες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ως γκρίζες ζώνες και όχι ως ελληνικές, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης ταύτιση της έκθεσης του Κογκρέσου με τις βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας.

Η έκθεση βασίζεται και εκμεταλλεύεται πλήρως τα αυθαίρετα, επικίνδυνα και ψευδή στοιχεία στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. Και τούτο, διότι σε επιστολή που απέστειλε η Ελλάδα στον ΟΗΕ, προκειμένου να υποστηρίζει την ελληνικότητα των νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο, αναγράφει επικίνδυνα ψευδώς ότι «οι νησίδες και οι βραχονησίδες στο Αιγαίο παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων».

Ωστόσο, οι βραχονησίδες δεν παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τις συνθήκες, δεδομένου ότι η λέξη βραχονησίδα δεν υπάρχει σε καμία συνθήκη. Με την ψευδή αυτή αναγραφή για τις βραχονησίδες στην ελληνική επιστολή, η κυβέρνηση κατέστησε τις βραχονησίδες αδέσποτες και απεμπόλησε την ελληνικότητά τους, μολονότι υπάρχουν άλλα διεθνή στοιχεία που αποδεικνύουν την ελληνικότητά τους, και μάλιστα με την αποδοχή και υπογραφή από την Τουρκία.

Ομως το επιτελικό κράτος των αρίστων της κυβέρνησης δεν έχει μπει στον κόπο να εντοπίσει και να μελετήσει τις διεθνείς αυτές αποφάσεις που καθορίζουν σαφέστατα την ελληνικότητα των βραχονησίδων, με αποτέλεσμα να γίνεται επικίνδυνα ανεπαρκές και κατ’ ουσίαν να καθίσταται… χορηγός του Ερντογάν και της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας.

Ακόμα χειρότερα, η ψευδής και έωλη πολιτική της κυβέρνησης επιτρέπει στην έκθεση του Κογκρέσου να αποδομεί όλες τις ελληνικές επιστολές που στάλθηκαν στον ΟΗΕ, με αποτέλεσμα να δίνεται το δικαίωμα στον Ερντογάν να εφαρμόζει την έκθεση στο Αιγαίο σε βάρος της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ατελείωτο «γλείψιμο» Ζελένσκι στον Αζέρο κολλητό της Τουρκίας, Αλίεφ

Για μια ακόμη φορά ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε τις στενότατες σχέσεις με τον πρόεδρο του...

Κατακραυγή στο Κίεβο για σφραγισμένο καταφύγιο κατά τη διάρκεια πυραυλικής επίθεσης των Ρώσων

Την κατακραυγή των πολιτών του Κιέβου, αλλά και ολόκληρης της Ουκρανίας έχει προκαλέσει το...

Γκρεμοτσακίστηκε πάλι δημοσίως ο Τζο Μπάιντεν

Στην αποφοίτηση της Ακαδημίας Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ βρέθηκε ο Τζο Μπάιντεν, για να...

Διαδικτυακός πόλεμος μέσα στη νύχτα για να κρύψουν τα αίσχη του Μπάιντεν!

Όπως αποκαλύψαμε νωρίτερα σήμερα, ακτιβιστές του διαδικτύου είχαν προαναγγείλει την δημοσιοποίηση ολόκληρου του υλικού...

Ετοιμάζεται να στείλει και άλλους στρατιώτες στο Κόσοβο το ΝΑΤΟ

Περισσότερους στρατιώτες στο βόρειο Κόσοβο είναι έτοιμο να στείλει το ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε, μετά...

Μπήκε η τέταρτη υπογραφή για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα

Την τέταρτη υπογραφή έβαλε ο Τζίμι Ρις, ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της...

Ξύπνησαν οι Ουτσεκάδες στο Κόσοβο – Χάρτες της μεγάλης Αλβανίας σε συγκεντρώσεις!

Τα πάντα πλέον στο Κοσσυφοπέδιο θυμίζουν τις μαύρες ημέρες του 1999, όταν η αλβανική...

Μουδιασμένη η Ουάσιγκτον από την «επέλαση» Μαδούρο

Πραγματικό σοκ στην Ουάσιγκτον ήταν το ταξίδι του προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο στη σύνοδο...

Σοκ και δέος: Χιλιάδες χυδαίες φωτογραφίες του Μπάιντεν στο διαδίκτυο!

Σχεδόν 10 χιλιάδες φωτογραφίες από τον περιβόητο φορητό υπολογιστή του Hunter Biden, υιού του...

Σουηδία: Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο – Τουλάχιστον τρεις μαθητές κατέληξαν στο νοσοκομείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Σουηδία, μετά από την...

Άνω κάτω το NATO

Τα τρία «αγκάθια»

Στόχος η «εξόντωση» του Μπελέρη: Παραμένει προφυλακισμένος χωρίς αιτία!

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πια οι Αλβανοί και ο Έντι Ράμα, έχοντας ως...

«Πάγος» από τη Γερμανία στην ένταξη της Ουκρανίας στο NATO!

Η πόρτα του ΝΑΤΟ παραμένει ανοικτή σε νέα μέλη, όμως στη συμμαχία δεν μπορεί...

Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου!

Ποιος διάσημος επιχειρηματίας βρίσκεται πάλι στην «κορυφή» των κερδών;

«Λουκέτο» στα ρωσικά προξενεία έβαλε η Γερμανία

Η Ρωσία καταδίκασε σήμερα την απόφαση της Γερμανίας να κλείσει τέσσερα από τα πέντε...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καταγγελία γυναίκας για τα funds: «Δεν χρωστάω σε κανέναν, μου πατάνε την ψυχή»

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες πολιτών για τα funds, με μία γυναίκα αυτή τη φορά να βλέπει τους κόπους μίας ζωής να χάνονται, καθώς το...

SOS, η Κύπρος «χάνεται»! Έφτασε η «ώρα μηδέν» για το μαρτυρικό νησί

Ισχνή μειοψηφία οι Κύπριοι μαθητές στα δημοτικά της Λευκωσίας! – «Αναπλήρωση» του πληθυσμού από τις μεταναστευτικές ροές

Ανάρτηση – φωτιά μέσα στη νύχτα από το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!

Φωτιές άναψε μέσα στη νύχτα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία ενός οπλοφόρου, που προκαλεί ενδιαφέροντες συνειρμούς…Όποιος βρει ποιος είναι ο πιστολέρο της φωτογραφίας...

Αλβανός πυγμάχος έστειλε τον 36χρονο Θάνο στην εντατική!

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στην Ελευσίνα, όταν ο 36χρονος Θάνος Αδάμ έκανε παρατήρηση σε έναν οδηγό που μπήκε ανάποδα σε...

Ομολογία του πατέρα του Αλβανού μποξέρ που έστειλε τον Θάνο στην εντατική: «Μία του έριξε και έπεσε κάτω»

Διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Αττικόν με πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Θάνος Αδάμ, ο οποίος δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής...

Κι όμως ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν τα πήγε καλά στο Ηράκλειο…

Στον Λευτέρη Αυγενάκη αρέσουν οι αριθμοί. Τους επικαλείται κάθε φορά που θέλει να δείξει το πόσο πετυχημένος είναι ως υπουργός Αθλητισμού ή εάν θέλει...

Survivor spoiler: Οι παίκτες που θα δουν από κοντά τα αγαπημένα τους πρόσωπα και ο παίκτης που θα αποχωρήσει

Οι παίκτες του Survivor έχουν κάνει αρκετή υπομονή με τον Τάκη καθώς έχει μονίμως νεύρα και κάνει άσχημα ξεσπάσματα, ειδικά όταν χάνει. Τις τελευταίες...

Αυτός είναι ο άντρας που προκάλεσε τον θάνατο του ταξιτζή στο Χαϊδάρι – Συνελήφθη

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο άντρας που επιτέθηκε σε οδηγό ταξί στο Χαϊδάρι και αφού τον λήστεψε, τον άφησε αβοήθητο, με αποτέλεσμα ο...
spot_img

NEWSROOM

spot_img