Πακιστάν: Στους 61 οι νεκροί από την έκρηξη στο τζαμί

Must Read

Δεν έχει τέλος η τραγωδία από την επίθεση με βομβιστή αυτοκτονίας σε τέμενος στο Πεσαβάρ του Πακιστάν.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση από τα νοσοκομεία της περιοχής, ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 61, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι και άλλοι πιστοί θα χάσουν τη ζωή τους από τα βαριά τραύματα τους.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε τζαμί όπου ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί για να προσευχηθεί.  Η αστυνομία υπολογίζει ότι υπήρχαν περίπου 260 άνθρωποι μέσα στο κτίριο.

Πολλά από τα θύματα είναι αστυνομικοί που είχαν μαζευτεί για προσευχή, δήλωσε αξιωματούχος του νοσοκομείου στο Reuters.

Το τζαμί βρίσκεται κοντά σε ένα συγκρότημα της αστυνομίας που περιλαμβάνει το αρχηγείο της επαρχιακής αστυνομικής δύναμης και ένα τμήμα αντιτρομοκρατίας, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Πεσαβάρ, Ιτζαζ Χαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας. Άλλωστε βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών μέσα στο τζαμί, όπως είπε. Ωστόσο, κανείς δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την έκρηξη.

Φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνει κόσμο να έχει συγκεντρωθεί γύρω από έναν τοίχο του τζαμιού που έχει καταρρεύσει.

Η αστυνομία αναμένει ότι υπάρχουν περισσότερα θύματα που θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια.

Η επίθεση είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί στην πόλη από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, όταν βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό μουσουλμανικό τέμενος κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής σκότωσε τουλάχιστον 58 ανθρώπους και τραυμάτισε σχεδόν 200. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν αναλάβει την ευθύνη για αυτή τη βομβιστική επίθεση.

Η πόλη Πεσαβάρ, που βρίσκεται στις παρυφές των φυλετικών περιοχών που συνορεύουν με το Αφγανιστάν, αποτελεί συχνά στόχος επιθέσεων από ένοπλες οργανώσεις, μεταξύ των οποίων οι οι Ταλιμπάν του Πακιστάν (Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν- TTP)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This