H Άγκυρα ζητά εξηγήσεις από ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία για το κλείσιμο των πρεσβειών τους

Ο Ερντογάν επιχειρεί να εκμεταλλευτεί προεκλογικά την «επίθεση» της Δύσης προς την Τουρκία, για να προβάλει ως «γνήσιος πατριώτης»

Must Read

Τους πρεσβευτές των εννέα χωρών που έκλεισαν τα προξενεία τους στην Κωνσταντινούπολη, επικαλούμενες κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων, κάλεσε σήμερα στην Αγκυρα για εξηγήσεις το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, που επικαλείται ανώνυμη διπλωματική πηγή, πρόκειται για τους πρέσβεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ελβετίας, της Ιταλίας, της Σουηδίας και του Βελγίου, χωρών που εντός της εβδομάδας ανακοίνωσαν ότι κλείνουν προσωρινά για το κοινό τα προξενεία τους στην πόλη που αποτελεί το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της Τουρκίας.

Πέρα από το κλείσιμο προξενείων και πρεσβειών, πολλές δυτικές κυβερνήσεις έχουν εκδώσει από την περασμένη Παρασκευή ταξιδιωτικές οδηγίες, καλώντας τους πολίτες τους που βρίσκονται στην Τουρκία να «είναι σε επιφυλακή», γιατί υπάρχει κίνδυνος επιθέσεων, σε αντίποινα, όπως λένε, για το κάψιμο του Κορανίου σε χώρες της βόρειας Ευρώπης. Οι ΗΠΑ και η Γαλλία, συγκεκριμένα, συμβούλευσαν τους πολίτες τους να αποφεύγουν ορισμένες τουριστικές περιοχές στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπως την πλατεία Ταξίμ, αλλά και ζώνες γύρω από εκκλησίες και συναγωγές.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε τις χώρες αυτές ότι έχουν εξαπολύσει «ψυχολογικό πόλεμο» εναντίον της χώρας του, που θα μπορούσε να ζημιώσει τον τουριστικό τομέα. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), χαρακτήρισε «ανεύθυνες» τις ταξιδιωτικές οδηγίες των δυτικών χωρών.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This