Ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ συγκλόνισε την Τουρκία: Δεκάδες νεκροί, αγνοούμενοι και παγιδευμένοι

Έπεσαν κτίρια και πολυκατοικίες - Ο τραγικός Ερντογάν έστειλε στους πολίτες τις... «καλύτερες ευχές» του!

Must Read

Ανατριχιαστικός αναμένεται να είναι ο απολογισμός όσων έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του τρομακτικού σεισμού των 7,8 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε στη νότια Τουρκία στις 3.30 τα ξημερώματα. Έγινε αισθητός από τα παράλια της Τουρκίας μέχρι και την Κύπρο. Τα 7,8 Ρίχτερ ακολούθησαν πέντε ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις.

 






 

Συριακά Μέσα μεταδίδουν πως τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Χαλέπι, στη Χάμα και στη Λαττάκεια. Τα Λευκά Κράνη, οργάνωση πολιτικής προστασίας που δρα σε περιοχές υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών και ανταρτών, ιδίως στην Ιντλίμπ, έκαναν επίσης λόγο για «δεκάδες θύματα και πολλούς παγιδευμένους κάτω από τα συντρίμμια», προσθέτοντας πως διεξάγουν επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό θυμάτων.  

Από τον ισχυρότατο σεισμό κατέρρευσαν πολυκατοικίες και οι νεκροί υπολογίζονται σε δεκάδες. Υπάρχουν όμως και εγκλωβισμένοι στα ερείπια και αυτός θεωρείται ένας πολύ αρχικός απολογισμός. 10 νεκροί υπάρχουν στην επαρχία Οσμάνιγε, στη νότια Τουρκία κι άλλοι πέντε στην Σανλιούρφα, στα νοτιοανατολικά, όπως είπαν οι κυβερνήτες τους στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και στο κρατικό πρακτορείο Anadolu. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 420 τραυματίστηκαν μόνο στην επαρχία Μαλάτια, δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνήτης της στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

 






Τους νεότερους απολογισμούς των θυμάτων έδωσαν οι κυβερνήτες των επαρχιών Οσμάνιγε (νότια) και Σανλιούρφα (νοτιοανατολικά), κάνοντας λόγο αντίστοιχα για δέκα και πέντε νεκρούς στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Εξαιτίας του μικρού εστιατικού βάθους του σεισμού, μόλις 10 χλμ, η δόνησε έγινε αισθητή σε όλη τη Μεσόγειο. Τόσο η Κύπρος όσο ο Λίβανος και η Συρία ταρακουνήθηκαν από τα φονικά Ρίχτερ.

 




Ταρακουνήθηκαν Λίβανος, Συρία και Κύπρος

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης των 7,7 Ρίχτερ εντοπίστηκε σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από την πόλη Γκαζιάντεπ, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS). Καταγράφηκε στις 04:17 (τοπική ώρα· στις 03:17 ώρα Ελλάδας), το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 17,9 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός στον Λίβανο, τη Συρία και την Κύπρο. Ισοπεδωμένα κτίρια σε διάφορες κοινότητες της περιοχής. Επίσης, πλάνα που μεταδόθηκαν από το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT εικονίζουν κατοίκους που βγήκαν ανάστατοι έξω, στους χιονισμένους δρόμους.

Ο χάρτης των σεισμών

Τις «καλύτερες ευχές»

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας έχουν αποσταλεί στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον σεισμό, έγραψε στο Twitter ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετέφερε επίσης τις «καλύτερες ευχές» του στους πολίτες που επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση, η οποία, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας. «Ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε αυτή την καταστροφή μαζί το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This