ΗΠΑ: Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό περισυνέλεξε τα συντρίμμια του κινέζικου μπαλονιού

Η αγωνία κορυφώνεται...

Must Read

Το… σίριαλ με το κινέζικο μπαλόνι συνεχίζεται, καθώς σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, όπου παρουσιάζεται η προσπάθεια ανάκτησης των συντριμμιών του, μετά την κατάρριψή του το Σάββατο από αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το BBC, η συσκευή θα εξεταστεί τώρα, για να διαπιστωθεί εάν ήταν πράγματι κατασκοπευτικός εξοπλισμός, κάτι η κινεζική κυβέρνηση όλες τις προηγούμενες ημέρες επέμενε πως δεν ισχύει.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η άποψή του ήταν πάντα πως το μπαλόνι έπρεπε να καταρριφθεί και απέρριψε ερώτηση για το αν το περιστατικό αυτό θα αποδυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. «Όχι. Καταστήσαμε σαφές στην Κίνα τι θα κάνουμε», σημείωσε. και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνουν τη θέση μας. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Κάναμε το σωστό και δεν τίθεται θέμα αποδυνάμωσης ή ενίσχυσης – είναι η πραγματικότητα».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος για θέματα εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι επισήμανε ότι η πτήση του μπαλονιού πάνω από τις ΗΠΑ δεν συνέβαλε στη βελτίωση των ήδη τεταμένων σχέσεων με την Κίνα και απέρριψε τον ισχυρισμό του Πεκίνου ότι ήταν για μετεωρολογικούς σκοπούς.

«Υπερβολική αντίδραση»

Το Πεκίνο, πάντως, καταδίκασε την κατάρριψή του ως «προφανή υπερβολική αντίδραση» και κάλεσε την Ουάσινγκτον να επιδείξει αυτοσυγκράτηση. Η Κίνα είχε επανειλημμένα επιμείνει ότι «το αεροσκάφος προορίζεται για μη στρατιωτική χρήση και εισήλθε στις ΗΠΑ λόγω ανωτέρας βίας – ήταν ατύχημα».

Το γεγονός είναι πως, η ανακάλυψη του ύποπτου μπαλονιού πυροδότησε μια νέα διπλωματική κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, να ακυρώνει αμέσως το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Κίνα το Σαββατοκύριακο εξαιτίας αυτής της «ανεύθυνης πράξης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This