Αυτό είναι το ζευγάρι Ελλήνων που αγνοείται στην Αντιόχεια!

Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΕΜΑΚ - Το ξέσπασμα της κόρης τους

Must Read

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση των Ελλήνων διασωστών για τον εντοπισμό του ζεύγους των Ελλήνων που εκτιμάται ότι βρίσκεται στα συντρίμμια πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ζευγάρι των αγνοούμενων είναι εγκλωβισμένο αρκετά μέτρα κάτω από την κορυφή των συντριμμιών. 

 






Μέλη της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη έκαναν, νωρίτερα – κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων – έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες, ενώ κατ’ εξαίρεση η ελληνική ΕΜΑΚ έκανε σήμερα αίτημα για να επιχειρήσει στο συγκεκριμένο σημείο και πήρε το «πράσινο» φως. Για εμάς, το γεγονός ότι είναι Έλληνες σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

 




Αυτοί είναι οι Έλληνες αγνοούμενοι

Πρόκειται για ζευγάρι Ελλήνων που έμεναν στην περιοχή της Αντιόχειας και έχουν να δώσουν σημεία ζωής από την ημέρα του καταστροφικού σεισμού. Ο Γιώργος Αντύπας, 65 ετών και η σύζυγός του, Νίντα Αντύπα, 62 ετών κατοικούσαν στον 5ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό ο οποίος έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ανιψιό τους, την πρώτη μέρα που έγινε ο σεισμός, ο γαμπρός τους πήρε την ελληνική πρεσβεία και έδωσε πληροφορίες πως έχουμε Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια στην Αντιόχεια. Και μετά περιμέναμε να πάρουμε κάποια απάντηση, να πάρουμε ενημερώσεις. Από τότε έχουν έρθει κάποιες ομάδες. Οι τοπικές ομάδες έψαχναν. Βγάλανε την πρώτη μέρα τρεις, τέσσερις γείτονες ζωντανούς. Χθες έβγαλαν και άλλον ένα γείτονα. Ήταν και αυτός ζωντανός. Και τώρα περιμένουμε την βοήθεια να δούμε τι θα γίνει με τον θείο μου.

 

«Δεν ήρθε κανείς, από τη Δευτέρα τους ψάχνω»

Η κόρη του ζευγαριού των Ελλήνων εξέφρασε την αγωνία της για την τύχη των γονιών της. Όταν έγινε ο σεισμός ήρθαμε από την Κωνσταντινούπολη στην Αντιόχεια και ζητούσαμε από τους διασώστες από τη Δευτέρα να έρθουν να τους αναζητήσουν. Το διαμέρισμά τους ήταν σε 6οροφο κτίριο που γκρεμίστηκε. Οι γονείς μου έμειναν στον 5ο όροφο. Θα μπορούσαν να τους σώσουν εάν έρχονταν τις πρώτες 24 ώρες, ωστόσο δεν ήρθε κανείς στο σημείο. 



«Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε» είπαν ψάχνουμε σε σημεία όπου ακούγονται φωνές,  ανέφερε η γυναίκα ξεσπώντας σε κλάματα. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας πολίτης και η μητέρα μου έχει τουρκική και ελληνική υπηκοότητα. Ο προ προπάππους μου είχε έρθει στην Τουρκία από την Ελλάδα και ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Τουρκία όπως και εγώ. Ζούσαμε χρόνια στη Συρία με τον πόλεμο επιστρέψαμε στην Τουρκία. «Θέλουμε έστω να βρούμε τις σορούς τους», σημείωσε συγκλονισμένη.

Διαβάστε ακόμα:

Περισσότεροι από 21.600 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό – Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This