Σοκ στην Ιαπωνία: Αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών στο εμπορικό ισοζύγιο

Must Read

Η Ιαπωνία κατέγραψε το χειρότερο εμπορικό έλλειμμα στην ιστορία της, τον Ιανουάριο του 2023. Το έλλειμμα είναι της τάξης 3,5 τρισεκατομμυρίων ¥, περί τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια δηλαδή. Ήταν ένα πραγματικό σοκ για την ιαπωνική οικονομία που δημιούργησε μεγάλους προβληματισμούς λόγω και του τεράστιου δημόσιου χρέους της χώρας.

Το αρνητικό αυτό ρεκόρ οφείλεται κυρίως σε δύο παράγοντες.

Την μεγάλη αύξηση των τιμών εισαγωγής Ενέργειας

Το μεγάλο εμπορικό έλλειμμα με τον κύριο εμπορικό εταίρο, την Κίνα, που ανήλθε στα 1,42 τρις Γεν.

Υπάρχουν πλέον αρκετές φωνές εντός Ιαπωνίας που υποστηρίζουν ότι η αντί – κινέζικη πολιτική είναι καταστροφική. Αν η Ιαπωνία πιστεύει ότι μπορεί να επιβιώσει χωρίς την Κίνα, πλανάται. Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας προς την Κίνα μειώθηκαν κατά 17% στα 967,45 δισεκατομμύρια ¥, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 12,3% στα 2,39 τρισεκατομμύρια ¥.

Αυτά τα δύο προβλήματα μπορεί να λυθούν εάν η Ιαπωνία σταματήσει να ακολουθεί τη Δύση στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και κατά της Κίνας. Μία άποψη που αρχίζει και ακούγεται όλο και συχνότερα στο δημόσιο διάλογο της χώρας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This