Καταγγελία: Τούρκοι συνέλαβαν Έλληνες εθελοντές – διασώστες!

Πήγαν να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους και βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα

Must Read

Όμηροι των τουρκικών Αρχών βρέθηκαν τρεις Έλληνες εθελοντές – διασώστες της εργατική ομάδα «T-34» που έσπευσαν στην Αντιόχεια να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους, σύμφωνα με καταγγελία.

Οι τρεις Έλληνες εθελοντές παρά το γεγονός ότι έχουν όλα τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και φέρεται να οδηγούνται στο Κέντρο Διαχείρισης Μεταναστών στην Αδάνα.

Πρόκειται για τους Παναγιώτη Μασούρα, Αλέξανδρο Μπαζόρα και Μιχάλη Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι πήγαν να βοηθήσουν και βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται.

Οι ίδιοι σε ανάρτησή τους με βίντεο περιέγραφαν νωρίτερα:

«Σήμερα Παρασκευή 17 του Φλεβάρη βρισκόμαστε εδώ πέρα στην επαρχία Χατάι και συγκεκριμένα στην Αντιόχεια. Είμαστε τρεις σύντροφοι εθελοντές από την εργατική ομάδα T-34. Έχουμε συναντήσει τους συντρόφους Τούρκους του Λαϊκού Μετώπου εδώ πέρα όπου συνεργαζόμαστε μαζί. Απ’ ότι βλέπετε είμαστε σε ένα καμπ όπου έχουν οργανώσει σκηνές, φαγητό, θέρμανση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον λαό. Έτσι λειτουργούν εδώ πέρα οι σύντροφοι μας στη Τουρκία.

Προσπαθούν γενικά να βοηθήσουν τον κόσμο με όποιον τρόπο και αυτό είναι κάτι που ο κόσμος το βλέπει. Είναι μία δύναμη εδώ πέρα στην Αντιόχεια η οποία βρίσκεται δίπλα στον λαό, δίπλα στον κόσμο, που έχει προβλήματα, έχει χάσει το σπίτι του από τον σεισμό. Προσπαθεί γενικά να παρέχει σίτιση, στέγαση και θέρμανση. Έχουμε έρθει εδώ πέρα ως μία ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης από την Ελλάδα μέσα από τη καρδιά μας να βοηθήσουμε τους συντρόφους, τον λαό της Τουρκίας και να πούμε ότι οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από κανέναν προστάτη και ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους συντρόφους από το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας αλλά και τον λαό της Τουρκίας για την υποδοχή που μας έχει κάνει εδώ πέρα, για την φιλοξενία που μας έχει δώσει. Προχωράμε δυνατά, προχωράμε μαζί. Οι λαοί θα νικήσουν.»

https://twitter.com/halkingucu__/status/1626513874097782784

Σημειώνεται ότι στις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής εργατικές ενώσεις διαμήνυσαν ότι θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την τουρκική πρεσβεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This