Η 6χρονη Φατμά συγκλονίζει: «Ευχαριστώ τον Θεό που ήταν εκεί οι Έλληνες διασώστες» – Τι δήλωσε η ανήλικη που ανέσυρε σώα η ΕΜΑΚ

Παγιδευμένη κάτω από τόνους μπάζα για πάνω από 24 ώρες μετά τον φονικό σεισμό, βρήκε τελικά το κουράγιο να φωνάξει δυνατά, ώστε να την ακούσουν και να σπεύσουν στο πλευρό της

Must Read

Πέντε ανθρώπους κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς οι διασώστες της ΕΜΑΚ από τα χαλάσματα που άφησε πίσω του στην Αλεξανδρέττα (Χατάι) ο πολύνεκρος καταστροφικός σεισμός που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Η διάσωση της μικρής Φατμά, ωστόσο, είναι, πιθανότατα, εκείνη που θα θυμόμαστε για πάντα, καθώς, όταν μετά από πολλές ώρες κατάφεραν, τελικά, να τη βγάλουν σώα, αγκαλιάστηκαν συγκινημένοι.

Σήμερα Παρασκευή, το 6χρονο κορίτσι, το οποίο είχε παγιδευτεί κάτω από τόνους μπάζα για πάνω από ένα 24ωρο, βρίσκοντας εν τέλει το κουράγιο να φωνάξει ώστε να την ακούσουν οι Έλληνες διασώστες, οι οποίοι και έσπευσαν να το απεγκλωβίσουν, κάτι που κατάφεραν μέσα σε πανηγυρισμούς, έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στο OPEN και στον Μίλτο Σακελλάρη.

Η Φατμά μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε από τη στιγμή που «χτύπησαν» τα φονικά Ρίχτερ. «Έκλαιγα πάρα πολύ. Συνέχεια. Και το χέρι μου με πονούσε. Κάποιος έβγαλε το ταβάνι από πάνω μου. Είχα ένα κρεββάτι πάνω μου. Ελευθέρωσαν το χέρι μου και με έβγαλαν έξω», είπε αρχικά το 6χρονο κορίτσι. «Αισθάνομαι χαρούμενη και τυχερή που ήταν εκεί οι Έλληνες διασώστες και που μου έσωσαν τη ζωή», πρόσθεσε για την περιπέτεια που έζησε και θα θυμάται για πάντα.

Στο OPEN μίλησε και ο παππούς της μικρής Φατμά, ο οποίος σημείωσε: «Την πρώτη στιγμή, όταν ακούσαμε φωνές στα συντρίμμια, είδαμε τους διασώστες. Τούς φωνάξαμε και ήρθαν κατευθείαν. Τούς ευχαριστώ για την άμεση βοήθειά τους και που έσωσαν το κορίτσι μας».

Mαζί της, κάτω από τα χαλάσματα, βρισκόταν και η Φατμέ, η 7χρονη αδελφή της, η οποία, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Ήταν, μάλιστα, τέτοια η στεναχώρια των Ελλήνων διασωστών όταν την ανέσυραν νεκρή από τα χαλάσματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, που ένας από αυτούς λύγισε και έπεσε στα γόνατα, κλαίγοντας απαρηγόρητος.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τη μεγάλη της αδερφή, η μικρή Φατμά έχασε και τους γονείς της στον πολύνεκρο σεισμό, με τον παππού της να αποτελεί, πλέον, το μοναδικό της στήριγμα.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This